Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması Sonuçları Açıklandı

Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması Sonuçları Açıklandı

Gönen`de bu yıl 25.si düzenlenen Ömer Seyfettin Kültür-Sanat haftası etkinliklerinin en çok ilgi çeken etkinliği olan Hikâye Yarışması sonuçlandı.

Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması Sonuçları Açıklandı  

Gönen Belediyesi’nce bu yıl 25.si düzenlenen Ömer Seyfettin Kültür-Sanat haftası etkinliklerinin en çok ilgi çeken etkinliği olan Hikâye Yarışması sonuçlandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda hikâyeler, Gönen’de kurulan bir ön jüri tarafından bir ön incelemeye tabi tutuldu. Ön incelemeyi geçen hikâyeler, Seçici Kurul üyelerince değerlendirildi ve sonunda dereceye giren hikâyeler ile özendirmeye lâyık görülen hikâyeler belirlendi. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yarışma ile  ilgili olarak yaptığı açıklamada, 25. Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’na öğrenci, öğretmen ve çeşitli meslek dallarından gelen katılımcıların çokluğu, insanlarının güzel sanat dallarından biri olan edebiyata karşı ilgisinin devam etmekte olduğunun somut bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Başkan Yakar, “Yarışmanın asıl amacı ünlü hikâyecimizin hatırasını yaşatmak ve edebiyatımıza yeni hikâyeciler kazandırmaktır. Amacımıza da her geçen yıl biraz daha yaklaşıyoruz. Ben dereceye giren hikâyecilerimiz ile özendirmeye lâyık görülen hikâyecilerimizi kutluyorum başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öğrenciler Dalında “Bazı Topraklar”

Öğrenciler dalında Hazarfen rumuzlu hikâyecinin “Bazı Topraklar” isimli hikayesi ile 431 puanla ipi göğüslerken, Toranj Murg rumuzlu hikayeci “Kuşların Şarkısı” ile 413 puanla ikinci, Akasya rumuzlu hikayeci ise 405 puan alan “Feth-i Aşk” isimli hikayesi ile yarışmanın bu kategoride 3. oldu.

Yetişkinlerde “Sırma Hanımın Öğle Sonu Düşleri”

 Yetişkinler kategorisinde birinciliği 416 puanla “Sırma Hanımın Öğle Sonu Düşleri” isimli hikâyesi ile “Furkan” rumuzlu hikâyeci kazanırken, “Türbe ve Derviş” isimli hikâyesi ile “Çağdaş Hayyam” rumuzlu hikâyeci 412 puanla ikinci,   “Yeni Dünya Ağacı Sır” isimli hikâyesi ile “Meczup” rumuzlu hikâyeci 410 puanla üçüncü oldu.

Özendirmeye layık görülen eserler de belli oldu

Özendirmeye layık görülen eserler de kurul tarafından belirlenmiş oldu. Gençler  kategorisinde 404 puanlı “Zamansız Esinti” rumuzlu hikayeci “Düş Pazarı” isimli hikayesi ile 4., “Sancılı Şafaklar” rumuzlu hikayeci “Kesişen Yollar” isimli hikayesi ile 392 puan alarak 5. oldular ve özendirmeye layık görülen hikayeciler olmayı başardılar. Yetişkinler kategorisinde “Mustucu” rumuzlu hikayeci “Şükran Çeşmesi” isimli hikayesi ile 397 puan toplayarak kategorisinde 4., “Kırlangıç” rumuzlu hikayeci ise “İstersen Arkamda El Salla” hikayesi ile 392 puan toplayarak 5. oldular ve özendirmeye layık görülen eserlerin sahibi oldular. Hikâyecilere ödülleri, 08 Mart 2014 tarihinde Gönen’de verilecek.

 

 

 

 



khgdff
8.03.2014 12:19:25
peki diğer hikayeler ne oldu

kitap
8.03.2014 10:48:33
kendi hikayamin kaç puan aldığını öğrenmek istiyorum şimdi çok üzüldüm ben çok umutluydum

Misafir
8.03.2014 19:00:08
Hikayemin kaçıncı olduğunu öğrenmek istiyorum ve madem kazanamadık, neden bu bize bildirilmedi?

  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli