Ömür biter bu yol bitmez

Ömür biter bu yol bitmez

 

 

 

 

Hasyol inşaat tarafından yapım çalışması devam eden Bandırma-Erdek karayolunda yeni bulgulara rastlandı.

 

Geçtiğimiz günlerde rastlanan üç ayrı noktadaki bulgu nedeni ile kavşak yapım çalışmaları durdurulmuş ve hafta sonu bölgeye gelen anıtlar kurulu güzergah ta yapılacak sapmalarla çalışmaların devam etmesinde sakınca olmadığına karar vermişti

Dün öğle saatlerinde gelen bir haber üzerine yol çalışma mahaline giden Kyzikos kazı ekibi başkanı Doç.Dr.Nurettin Koçhal ve ekibi yanı sıra müze derneği ilgilileri Dozer`in dişine takılan bulgunun, kalıcı bir kalıntı değil geçmişte başka yerden getirilmiş bağımsız bir kalıntı olduğuna karar verdi.

 

Üzerinde değişik figörlerin yer aldığı mermer kaplama nın daha önce kırıldığı ve yol yapım çalışmalarında Dozer in dişinin takılması ile bir kez daha parçalara bölünmüş olduğu görüldü.

 

Kyzikos kazı başkanı Doç Dr. Nurettin Koçhal kapsamlı bir inceleme sonrası gün yüzüne çıkan mermer kaplama parçalarını alarak kazı evine naklederken yapılan alan incelemesinde bulgunun bağımsız bir alanda olmasının grupsal kalıntı olmadığını bu nedenle çalışmaların devamında sakınca bulunmadığını belitti.

 

Üzerinde aslan başı, Çiçek ve Desen çalışmaları yanı sıra birde insan figürü bulunan yapıtın hangi döneme ait olduğu açıklanmadı.

 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı