Önce kitap, sonra antrenman

Önce kitap, sonra antrenman

Erdekli atletler, kitap okumadan antrenmana çıkmıyor

Antrenör ve Başkanlığını spor öğretmeni Niyazi Gülhan´ın üstlendiği Erdek Atletik gençlik ve spor kulübü sporcuları haftalık antrenman programlarına kitap okumadan çıkmıyor.

/resimler/2018-8/14/1646468915262.jpg

Erdek İlçesinde Atletik ve Spor Kulübü sporcuları önce yarım saat kitap okuyarak beyin jimnastiği yapıyor, ardından deniz kenarında ısınma hareketleriyle antrenmana başlıyor

Balıkesir´in Erdek İlçesinde Atletik ve Spor Kulübü sporcuları önce yarım saat kitap okuyarak beyin jimnastiği yapıyor, ardından deniz kenarında ısınma hareketleriyle antrenmana başlıyor. Kitap okuma saatlerine velilerde katılıyor.

2007 yılından bu tarafa atletizm branşında çalışmaya başladığını aktaran Niyazi Gülhan, 2014 yılında Erdek Atletik ve Spor Kulübü´nü kurduğunu söyledi.

Kuruluş amaçlarının tamamen Türk gençliğine sporu aşılamak ve Türk atletizmine katkı sağlamak olduğuna dikkati çeken kulübün kurucusu, başkanı ve antrenörü Gülhan, ? Sportif başarılarımız Türkiye Şampiyonlukları, çok sayıda olduğu gibi ikincilik, üçüncülük gibi derecelerimiz kulübümüz bünyesinde mevcuttur. Bu zamana kadar 3 tane sporcumuz. 2020-2024 Olimpiyatlarına aday adayı milli sporcu seçilerek Türkiye Atletizm Federasyonun yapmış olduğu Olimpik Hazırlık Kamplarına katılmaktadırlar.

Tabi ki buradaki tek amaçlarının sportif başarı olmadığına vurgu yapan Gülhan, ? Başarının yanında bünyemizdeki bütün çocukların, akademik anlamda da başarıları bizi sorumlu tutmaktadır. Onun için çocuklarımızın evdeki çalışma masalarından tutun, ders planlarına kadar her şeyleri ile elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Burada da yapmak istediğimiz her antrenman önce yarım saat kitap okuyarak hem çocuklarımızın bilgisel, zihinsel gelişimine katkıda bulunmak, hem de sosyal bir farkındalık yaratarak, kitap okuma alışkanlığını bütün herkese yaymak istediğimizden dolayı bir çalışma yapmaktayız.?

Aynı zamanda Erdek 18 Eylül Orta Oklu beden eğitimi olan Niyazi Gülhan, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yer alan 128 sporcu arasında Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye dereceleri elde etmiş, yüksek atlamada Aleyna Karaca (14) ve Nil Uzar( 16 ) 800 metre yarışçısı Doğa Öztürk (15) olmak üzere, 3 tane 2024 olimpiyatlarına aday adayı olan sporcuları olduğunu söyledi.

Erdek Atletik ve Spor Kulübü sporcusu Aleyna Karaca´da ´da ilk spora başladığında 3. Sınıfta olduğunu, şimdi 9. Sınıfa geçtiğini söyleyerek şunları aktardı:

? İlk Türkiye Şampiyonluğumu İstanbul´da salonda 1.44 atlayarak kazandım. Uzun atlamada da 4.83 atlayarak Türkiye ikincisi oldum. Yüksekte 1.57 atlayarak ikinci Türkiye şampiyonluğumuz kazandım. Uzun atlamada 4.96, derecenin ardından Milli kampa girdim. İlerdeki hedefim Olimpiyat Şampiyonu olup, ailemi, hocamı ve kendimi mutlu etmek? ifadelerini kullandı. Ahmet PESEN

/resimler/2018-8/14/1655537363439.jpg



Anahtar Kelimeler: Önce kitap sonra antrenman
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı