Önce Türkmen, sonra Engüdar

Önce Türkmen, sonra Engüdar

Bandırma Belediye Meclisi´nde usul tartışması

Aralık ayı meclis toplantısı Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın izinli olması nedeniyle başkan vekili Sami Türkmen´in başkanlığında yapıldı.  Türkmen´in başkanlık yapması 5393 sayılı belediye yasasına göre tartışma yarattı.

Bir ay boyunca Bandırma Belediyesi´nin yaptığı çalışmaları anlatan Türkmen, ?Okul ziyaretlerimizden okullarımız bize talep ve ihtiyaçlarını iletti. Okullarımızın ve ibadethanelerimizin isteklerini geri çevirmiyoruz.  Engelli araçlarına yönelik meydana güneş enerjili şarj istasyonu koyduk. İnönü Caddesi üzerinde yapılan yol çalışması pazartesi günü tamamlanacak. Ortaya bariyer koyulacak ve yaya geçiş yerleri belirlenecek. Kaşif Acar Caddesi ile birlikte bu cadde de trafik rahatladı? dedi

Açıklamalarını sürdüren Türkmen, ?Bazı yerler sıcak su ve temizlik malzemeleri ile yıkanıyor. Bunu temizlik ekiplerimiz sabaha karşı yapıyorlar. Bu nedenle çok insan bunu bilmiyor. Biz de bu çalışmaları muhtarlara fotoğraflayarak attık? diye konuştu.

/resimler/2018-12/7/1315316017172.jpg

MECLİS BAŞKANLIĞI TARTIŞMASI

Ardından, AKP sözcüsü Yılmaz Özdemir, Sami Türkmen´in, 5393 sayılı meclise belediye yasasının 19. madde gereğince meclise başkanlık yapamayacağını belirtti. Türkmen ise kurum görüşü aldıklarını vurgulayarak yine aynı yasanın 40. maddesi gereği başkan vekilinin başkanın yetkilerine sahip olduğunu öne sürdü. Kısa bir ara verilerek hukukçuların görüşüne başvurulmasının ardından Meclis birinci başkan vekili Şerafettin Engüdar toplantıyı yönetti. Son anda alınan kararla Bandırma Belediye Meclisi usule aykırı toplanmaktan kurtulmuş oldu.

8 gündem maddesi ile toplanan mecliste maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi, bazı maddeler de oy birliği ile onaylandı. Kartalçeşme´de 18 uygulanmasına karar verilerek 4 kat olan imar planı, 6 kata çıkarıldı. Taban alanı küçültülerek gerçekleştirildi. Amacın park ve yeşil alanlara daha fazla yer ayrılmak olduğu açıklandı. 4 katlı bir bina kaç metrekareye sahipse 6 katlı binanın metrekareleri de aynı olacak şekilde uygulama yapılacak. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-12/7/1315557267632.jpg



Anahtar Kelimeler: Önce Türkmen sonra Engüdar
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli