Önce insanî yaklaşım

Önce insanî yaklaşım

Derneklerin, cemiyetlerin, sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulunan kişilerin, duygularına yenik düşmeye hakları yoktur. Onlar, temsil ettikleri kurumun üyelerine karşı eşit uzaklıkta bulunmalı, üyelerinin sevinçlerini birlikte paylaşmalı, üzüntülerine ortak olmalıdırlar.

26 Haziran 2011 tarihinde, çok değerli varlığımı, annemi kaybetmenin derin üzüntüsüyle sarsıldım. Sayısını bilmeyeceğim kadar dost ve yakınım, gazeteci arkadaşım, gerek annemin cenazesine gelerek, gerek çelenk göndererek, gerek evimizi ziyaret ederek, gerekse telefon ve telgraflarla büyük acımızı paylaştılar. Hepsine sonsuz teşekkürler?

Allah kimseye anne acısı ve başka acılar yaşatmasın.

Bir tek kurum, bana başsağlığı dilemedi. Yıllardır yönetim kurulunda hizmet verdiğim, ilk üyeleri arasında yer aldığım Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti.

Bu cemiyetin başkanı Ramazan Demir ile birbirimizi pek sevmeyiz. Çünkü O, beni hep, koltuğunu altından çekecek "azılı muhalifleri" arasında görür.

Bir cemiyette, dernekte elbette ki muhalefet olacaktır. Dünyadaki tüm yönetim biçimleri içinde muhalefeti bulunan tek yönetim, demokrasidir. Bu gerçeği bir kez daha not düştükten sonra yeniden konumuza dönelim.

Ramazan Demir`in başkanlığındaki Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, daha önceki aylarda vefat eden cemiyet üyelerinin bazılarının yakınlarının cenazelerine katıldığı, çelenk gönderdiği, internetten mesaj yayınlayarak başsağlığı dilediği, hatta yakını aramızdan ayrılan gazeteciye başsağlığı için ulaşılacak telefonları verdiği halde annemin vefatını görmezden, duymazdan geldi.

Hiç unutamıyorum. Ramazan Demir`in oğlunun başına çok acı bir olay geldiğinde, hemen telefona sarılıp, "geçmiş olsun" dileklerimi ileterek, bir yardıma gereksinimi olup olmadığını sormuştum. Çünkü bu konu, benim açımdan bir insanlık göreviydi. Cemiyet içindeki mücadele ayrıydı., yaşanan üzüntüyü yürekten paylaşmak ayrı. Ramazan Demir, telefon açarak bile olsa bana bir başsağlığını çok gördü. Canı sağ olsun!

Ancak bu küçücük olay bile Demir`in, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nin tüm üyelerini kucaklamaktan ne kadar uzak olduğunu gösterir sanırım.

Son söz mü? Acılarla intikam alınmaz.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı