Önce Minare, ardından genel müştemilat

Önce Minare, ardından genel müştemilat

Bandırma'nın ünlü ULU Camii, tarihi Minare onarımından sonra genel bakımdan geçiriliyor.

Elbette kolay olmadı... 18. yy'da "Sığıryolu vakfı" tarafından ibadete açılan, vakfın vasfını kaybetmesi ile  1951 yılında Bandırma Hayır İşleri derneğine devri gerçekleştirilen tarihi mabet "ULU CAMİİ" bir yılı aşan süredir tarihi dokusuna uygun yontma taş ile minare tadilatı yapılıyordu.

Minare tadilatının tamamlanması ardından Camiin genel bakım ve onarımı için harekete geçildi. Hacı ismet Sert'in mahdumu Bandırma Hayır İşleri derneği Başkanı Ali Sert, gazetemize yaptığı açıklamada 2 yy lık geçmişe sahip Ulu Camii'nin yanı sıra derneğin mülkiyetinde olan Sunullah Mahallesi Tekel Evleri Camii, Paşabayır Tünel üstü camii ve Bentbaşı Leylekli Camiin yanı sıra 12 öğrencinin barındığı 2 ayrı öğrenci evi ile, hayra ve ilme hizmet ettiklerini açıkladı.

Başkan Ali Sert, tarihi ULU Camiinin genel temizliği ardından gerekli boya, badana ve bazı müştemilatta ihtiyaç duyulan bakım onarım işlerinin tamamlanması için öncelikle dış cephede biriken ve oldukça kirlilik yaratan tozların yıkanması için Büyükşehir'den destek istediklerini, kendilerine tahsis edilen arasöz ile bu ihtiyaçlarının karşılandığını açıkladı.

ÇOCUK SARAYI ARSASI GEÇİCİ OLARAK BİZE VERİLMELİ

Hayır İşleri derneği Başkanı Ali Sert, Ulu Camii önünde bulunan Çocuk Sarayı yıkımı tamamlandıktan sonra ortaya çıkan arsanın, yeni bir proje uygulana dek kendilerine tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Sert, "Burada önemli bir hizmet beklentisi var, Bandırma'nın 1 numaralı ihtiyacı oto park, oysa çocuk sarayı 20.11.2019'da yıkıldı. Aradan geçen zaman zarfında ortaya çıkan görüntü kirliliği, genel ihtiyaç duyulan bir düzenleme ile otopark hizmetine sunulması hem araç sahipleri açısından, hemde görsel kirliliğin ortadan kalkmasına neden olacak." dedi. 



Anahtar Kelimeler: Minare ardından genel müştemilat
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı