Onlar erdi muradına

Onlar erdi muradına

Düzler´de Hayranlık uyandıran köy düğünü

Önceki gün Erdek-Düzle mahallesinde yapılan kıza gecesini yazmıştık.  değişmeyen gelenekleri ile hayranlık uyandıran ve izleyenler üzerinde unutulmaz anılar bırakan rumeli düğününün ön versiyonu Kına gecesini yayınlamıştık.

Merak uyandıran geleneklerin devamında düzenlenen düğün halayınıda bugün yayımlıyoruz.

Özellikle dostluk, dayanışma ve sevginin uzun soluklu olmasını sağlamak amacı ile köy içinden veya, göçün getirdiği dram´ın aynı coğrafyadaki dayanışmasını sağlayan karşılıklı kız alıp verme geleneği Güler & Atilla Horoz çiftnin güzel kızları Ayşe ile Şaziment & Şenol Çakır´ın yakışıklı evlatları Aykut´ta bu geleneklerin devamı anlamında aynı toprağın çocukları.

Kız isteme ile başlayan meşakkatli süreç, tatlı uğraşların bir birini izlediği, söz, bohça, nişan süreçleri aşılması ardında gelinen düğün elbette bu güzellikleri sağlam temeller üzerine oturtulmasında adeta tüm köyün şahitliğini oluşturuyor.

Kına gecesi ile başlayıp Üçgün, üç gece süren düğün büyük etkinlik dün gelin alıcı ve düğün finali ile son buldu.

Düzlerde her iki düğün evinde de tatlı bir telaş konukların doyurulması ve gelin alıcı törenleri ile başlayan gün akşam düğün meydanında düzenlenen ortam ve atmosferde kıyılan nikahla devam etti.

/resimler/2019-6/30/0954574915457.jpg

                                    ÖNCE GELİN ALICI

Tüm hazırlıklar yapılmış, kuaför´den dönülmüş ve gelin alıcıyı bekleyen güzel gelin Ayşe´yi almaya gelen damat Aykut´un zarif şıklığı göz kamaştırıyor.

Hani adı köy düğünü, "Haydi kalk gidelim" cinsinden değil eksiksiz düşüncenin görsele yansıyan marka ve zerafet görselliği, Damatlık Dolce & Gabbana´dan, gelinlik Oleg Cassini´den, Damadın ayakkabıları Beymen Clup´tan, Gelinin ayakkabıları Gön beyaz´dan, öylesine "kalk gidelim" yok.

Damat alayı köyün gençlerinden oluşan konvoyla geldiği kız evinde, Damay Aykut´un gelini odasından alması, bayrak töreni ve istiklal marşının okunması ile başlayan süreç, aynı tempoda gelin gelin alayının düğün yerine ulaşması ile devam etti.

/resimler/2019-6/30/1007328367617.jpg

Ayşe ile Aykut´un alkışlar ve maytaplar eşliğinde indikleri gelin aracından ilk dansla başlayan düğün, nikah töreni ile finale yelken açtı.

Erdek belediyesi Nikah Memurunun zarif hatabı genç çift ve şahitlerin evlilik aldi için "evet" beyanlarını destekleyen alkış yağmuru  ile yaşamlarını birleştiren Ayşe ile Aykut Çakır bir ömür boyu sürecek birliktelikleri için gece boyunca sevenleri ile birlikte bu güzellikleri paylaşma olanağın buldu.

Onlar erdi muradına, biz çıkalım kerevetine



Anahtar Kelimeler: Onlar erdi muradına
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false