Onlar için lig bitti

Onlar için lig bitti

Erdekspor`un iki asi oyuncusu süresiz kadro dışı bırakıldı





Disiplinli bir takım oluşturma noktasında büyük çaba sarf eden Erdekspor ligde elde edeceği başarıların altına bu oyuncuların imzasını atmayı beklerken Soner ile Şifo Mehmet sportmenlik dışı davranışları ile sürekli kadro dışı kaldılar.

İki oyuncunun sürekli kadro dışı kalmasına neden olay hafta içinde meydana geldi.
Olay Erdekspor`un 2-0 lık Etispor müsabakasında ilk 11 de yer alan Soner ile yedekten karşılaşmaya dahil olan Şifo Mehmet karşılaşma sonrası hafta başında izinsiz olarak gittikleri İstanbul`dan dönerken Bursa garında sendikal eylem nedeni ile antrenman`a geç kalmaları neden oldu.

İki futbolcu içinde bulundukları durumu telefon ile genel kaptan Efkan Cica`ya bildirerek antrenman`dan muaf sayılmalarını istedikleri, Genel kaptan`ın bu durumu yönetime aksettirmesi ile iki oyuncuya 100 tl lik para cezası verilmesine karar alındı.

Erdek`e dönen oyuncular geldikleri antrenman`da genel kaptan Efkan Cica `ya telefon ettikleri halde niye mazeretlerini geçerli kılmadıkları gerekçesi ile sitem ederken, Genel kaptan Efkan Cica`nın uygulamanın Teknik Direktör kararı disiplinsiz hareketlerin ceza affı olmadığını ifade etmesi ardından tartışma büyüyerek ortamın gerilmesine neden oluyor.

Bu arada konuya müdahil olan Teknik Direktör Talat Evren uygulamanın bir prensip davranışı olduğunu, her kim olursa olsun cezanın tatbik edilmesi gerektiğini ifşa etmesi üzerine çılgına dönen iki oyuncu Genel Kaptan Efkan Cica ile Teknik Direktör Talat Evren`e saldırarak uygulamanın haksız olduğunu iddia edip spormenlik dışı davranışta bulunmaları üzerine, Erdekspor yönetini iki as oyuncusunun bu davranışları takım içersindeki huzursuzluğun kaynağı olup gelecek için yapılan Şampiyonluk hesaplarını bozacağı gerekçesi ile olağan üstü toplanarak iki oyuncu hakkında süresiz kadro dışı bırakmakla kalmayıp, Antrenmanlara alınmaması ve lisanslarının verilmemesi noktasına varan ağır ve radikal bir karar aldı.

Erdekspor`da yaşanan olaylar sonrası dün U 19 Erdek genç takımının müsabakası nedeni ile gelinen Bandırma görüştüğümüz yönetim çevresi iki oyuncunun sportmenlik dışı davranışlarnın affedilmesi mümkün olmayan suçlar kategorisine girdiğini, Bu ön yargıya sahip olan bir futbolcunun Erdekspor`da forma giymesinin sözkonusu olamayacağı ifade edildi.

Öyleki Başkan Metin Tırık Erdek`te bugüne kadar böyle bir olayın yaşanmadığını bundan sonra da yaşanması noktasında prim vermelerinin sözkonusu olmadığını söyledi.







10buçuk
8.10.2012 20:33:21
erdekspor yönetimini aldıkları kararlar ile ilgili olarak kutlarım. ulu önder Atatürk`ün dediği gibi "ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" bugün hocasına ve genel kaptanına darp eden, yarın başkanına ne yapmaz ki.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli