Onlarınki bir sevdâydı

Onlarınki bir sevdâydı

Ferit Öter, Bandırma'nın ‘tiyatrolu günler'ini anlattı






1940'lı yılların sonundan, 1950, 1960'lı yıllara dek uzanan zaman dilim içinde Bandırma bir tiyatro kentiydi. Bu dönemlerde, Bandırma'da, çeşitli dernek ve kuruluşların çatısı altında perdelerini açan amatör ve yerel tiyatro topluluklarımız vardı. Bu topluluklarda, tiyatroya gönül veren kişiler, gençler, perde” demenin mutluluğunu yaşarlardı. Nerede, günümüzdeki sponsorlar? Hepsi, rol aldıkları oyunların sahneye konulabilmesi için ceplerinden para bile koyarlardı.

İşte bu tiyatro sevdâlılarından biri olan Ferit Öter'i, bir süre önce önemli bir operasyon geçirmesi nedeniyle Bandırma Manşet ailesi olarak evinde ziyaret edip, geçmiş olsun” dileklerinde bulunurken, Bandırma'nın tiyatrolu günler”ini de konuştuk.

1930 yılında Bandırma'da dünyaya gelip, 1954-1983 yılları arasında Bandırma İcra Dairesi'nde memur olarak çalışan Fikri Öter, 1949 yılında ilk kez rol aldığı Beyaz Baykuş” isimli oyundan sonra sahneye çıktığı diğer oyunlar ve o yılların anılarını, Bandırma Manşet'e anlattı. Öter, Tiyatro, bizim için vazgeçilmez bir sevdâydı. O günleri çok özlüyorum” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.6 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Perşembe 28.1 ° / 11.6 ° Güneşli