Onurlu bağış

Onurlu bağış

Edremit, Dabağoğlu Vakfı kurucusu Hayırsever iş adamı Fikri Daboğlu, günde 400 kişinin muayene için müracaat ettiği Edremit Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine Yağ Lazer Cihazı” bağışladı.

Edremit  Dabağoğlu Vakfı Edremit Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine “Yağ Lazer Cihazı” bağışladı. Dabağoğlu Vakfı kurucusu Hayırsever işadamı Fikri Daboğlu, Atatürk’ün sözünü tuttuğunu ve tutmaya devam edeceğini söyledi.

Edremit ilçesi Dabağoğlu Vakfı kurucusu Hayırsever işadamı Fikri Daboğlu, günde 400 kişinin muayene için müracaat ettiği Edremit Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine “Yağ Lazer Cihazı” bağışladı.

Günde 5 kişinin yararlanabileceği Göz Katarak ameliyatlarında ve göz arka kapsül temizlenmesi ile dar açılı Glokom tedavisinde kullanılan “Yağ Lazer Cihazı” ile Göz Biomikroskopunun maliyetinin 50 Bin TL olduğu açıklandı.

Edremit Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine “Yağ Lazer Cihazı” bağışı ile bölgede önemli bir eksiğin giderildiğini, her şeyi devletimizden beklememiz gerektiğini ve hastalarımızın artık Balıkesir ile İzmir gibi hastanelere gitmeyecekleri bilgisini veren Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, “Yağ Lazer Cihazı” bağışını yapan ve açılış kurdelesini birlikte kesen Hayırsever işadamı Fikri Dabağoğlu ile eşi NihalDabağoğlu’na teşekkür etti.

“Atatürk’ün Elazığ’ı ziyaret ettiğinde benim sırtımı sıvazlayıp, ‘Bu memleketin okumuş ve hizmet eden insanları siz olacaksınız” dediğini belirten işadamı Fikri Dabağoğlu, Atatürk’ün sözünü tuttuğunu ve tutmaya devam edeceğini söyledi.

Desteğinden dolayı günün anısına ise Fikri Dabaoğlu`na Edremit Devlet Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Atahan Acar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Dabağoğlu Vakfının 8 trilyona yakın mal varlığı olduğunu açıklayan işadamı Fikri Dabağoğlu, Birçok hayır işlerinde vakıf olarak yer aldıklarını ve bu kez de Edremit Devlet Hastanesine “Yağ Lazer Cihazı” ile Göz Biomikroskopu yanı sıra hasta nakli için 3 adet tekerlekli sandalye bağışı da yaptığını açıkladı. 

Edremit Devlet Hastanesi Göz Uzmanı Op. Dr. Zeynettin Çetin, yapılan teslim töreni sonrası Hayırsever işadamı Fikri Dabağoğlu ile eşi Nihal Dabağoğlu’nun Göz Biomikroskopu ile göz kontrolünü yaptı ve katarak gelişiminin olmadığı bilgisini verdi.

“Yağ Lazer Cihazı” bağışı açılışına Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Hayırsever işadamı Fikri Dabağoğlu ile eşi Nihal Dabağoğlu, Edremit Devlet Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Atakan Acar, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Göz Uzmanı Op. Dr. Zeynettin Çetin, Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Servet Kocaöz, Hastane Müdürü Mithat Çelikyay, Edremit Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür yardımcısı Kasım Uğur, Sağlık Hizmetleri Müdür yardımcısı Beyhan Türker ve hastane personeli katıldı. ENVER DOLGUN



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı