Organ bağışı 3 ihtiyaç sahibine çifte Bayram yaşattı.

Organ bağışı 3 ihtiyaç sahibine çifte Bayram yaşattı.

Ali Demirarslan’ın vefatı ile hüzünlü bir bayram geçiren ailesi yaptıkları organ bağışı ile 3 hayata bayram yaşattı.

Mübarek Kurban Bayramında Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Ali Demirarslan’ın böbrekleri ile karaciğeri, 3 hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya gönderildi.

Demirarslan’ın organları yaklaşık iki saat süren bir operasyonla alındı.

Oğullarının organlarını da bağışlamış

Ali Demirarslan’ın oğlu Osman Demirarslan’ın da 4 yıl önce gerçekleşen vefatı sonrasında organlarının ailesi tarafından bağışlandığı öğrenildi.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekimi Muzaffer Şenveli,7 Temmuz günü beyin kanaması geçiren ve 8 Temmuz günü beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Ali Demirarslan’ın 2 böbreği ile karaciğerinin, Bursa’daki 3 hastaya nakledileceğini açıkladı.

Şenveli, nakil bekleyen hastaların sağlığına kavuşmaları için Acıbadem ve Yüksek İhtisas hastanesinden gelen ekiplerin organları ulaştıracağını, sol böbreğinin Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, sağ böbreğinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine, Karaciğerinin Bursa Acıbadem Hastanesine gönderileceğini, 3 hastaya can olacağını kaydetti.

Şenveli, daha öncede yaptıkları çalışmalarda donör nakli ile Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olduklarını hatırlatarak şunları aktardı: “Bu organ bağışı şunu gösteriyor, vatandaşımızla, sağlık teşkilatımızın ne kadar iç içe olduğunu birbirlerine ne kadar güvendiklerini, şu bayram sabahında bile, hekim arkadaşlar eşlerini, çocuklarını bırakarak, saatlerce sürecek ameliyatlar için hastanemize geldiler, organ nakli konusunda üç tane vatandaşımız, tekrar hayata kavuşacak. Organ nakli yapan hastamıza Allahtan rahmet diliyoruz. Kendileri çok duyarlı bir ailedir.4 yıl kadar önce çocuklarının da bu şekilde beyin ölümü gerçekleşmişti. Çocuklarının organlarını bağışlamışlardı. Birçok hastamıza can olmuştu. Şimdi de baba vefat etti onunda organları bağışladı. Şu anda üç vatandaşımıza can olacaklar.” İfadelerini kullandı.    

Nakil öncesi konuşan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji uzmanı Dr. Atilla Satır, Bir bayram sabahı üzücü bir olaydan sevinçli şeyler çıkarmaya geldik” dedi.
Bursa Acıbadem Hastanesi Karaciğer nakil Cerrahı Op. Dr. İmam Bakır Batı’da, Bayramın birinci gününde bir taraf için üzücü, buruk, bir taraf için müjdeli gerçek bir bayram olan organ nakline denk geldik. Beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşımızın bağışı sonucu, Bir hastamızın organları birçok hastaya umut olacak,  Onlar için bayram olacak.” diye konuştular.

Bandırma Yeni Mahalle Beyaz evlerde ikamet eden Ali Demirarslan’ın Etimaden işletmelerinden emekli olduğu organ bağışı operasyonu ardından cenazesinin 9 Temmuz Pazar günü memleketi Dursunbey’in kırsal Adaören mahallesinde ebedi istirahatgahına defnedileceği öğrenildi. Ahmet PESEN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı