Organik ürünlerin adresi

Organik ürünlerin adresi

Eski Muhtar Kemal Özşirin, kendi sağlığını borçlu olduğu doğal ürün satışı ile isim yaptı

Osmanlı kasabası, tarihi derinliklerin içinde gelmiş serhat diyarı Edincik havası ile suyu ile ve tarihi dokusu ile eşsiz bir yaşam platosu.

Edincik geçmişten günümüze kendine özgü ürünleri ile adını duyurmuş nadir yerleşim alanlarından birisi, Edincik dendiğinde bir zamanlar "Edincik karası" üzüm, Edincik Su zeytin, ve yağı, yumurta tavukçuluğu, bununla birlikte pazarların yan ürünü olarak desteklendiği, Nar, Muşmula, Ceviz, Hüvez, İncir, Badem, Ayva gibi bir çok çeşidi vadilerinin karanlık derelerinde yetiştiği yerleşim yerimiz.

/resimler/2019-7/15/2315520105483.jpg

Edincik yine kendine özgü kuralları ile bir birine bağlı çalışkan insanların yaşadığı belde iken Büyükşehir yapılanması ile tarihiş belediyesi ve 5 muhtarlıktan 4´ü kapanan yeni mahallemiz.

Konumuz Edincik olunca elbette Çınardibinden bahsetmeden olmuyor. Çınardibi Muhtarlığı kapanana kadar son 30 yıl mahallenin muhtarlığını yürüten Kemal Özşirin, bugün muhtar olmasa´da o mahallenin en sayılı ve saygın kanaat önderlerinden birisi olarak sırtını dayadığı meşhur çınarın altında sağlık yaşlanmanın sırrını keşfetmiş.

30 Yıllık Çınardibi Muhtarı Kemal Özşirin´in geçkin yaşına rağmen bu şirinli ve sağlıklı yaşamın sırrını sorduğumuzda karşımıza bir kez daha doğal-organik ürünlere bağlı olduğunu gördük.

Çınardibi´nin efsane Muhtarı Kemal Özşirin, Edincik karasından, Pekmez, Kapıdağ´dan çiçek balı, kendi bahçesinden yeşil ce siyah zeytin, olmazsa olmaz, su zeytini yağı ve tabiki ev işi dometes ve biber salçası.

Değişmeyen tarzı ile özel alışverişe gelen müşterilerini saymakla bitiremeyen Muhtar Kemal Özşirin yıllar geçsede kendisine tarzından tavis vermeden devam etmek istediği işinin ne güzel tarafının, sağlıklı ürünlerini anlayarak alıp, teşekkür eden müşterileri olduğunu söylüyor.

Muhtar Özşirin," her malın elbte bir alıcısı var, ama bana keyif veren yönü ne aldığını bilen müşteribnin tavrı bana büyük şevk veriyor". diyor.

/resimler/2019-7/15/2315005416832.jpg



Anahtar Kelimeler: Organik ürünlerin adresi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli