Organize`de Gaz beklentisi bitiyor

Organize`de Gaz beklentisi bitiyor

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaza kavuşuyor.

Bandırma- Gönen yolu üzerinde bulunan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’ne gelecek olan doğalgaz ile ilgili olarak bugün ilk kazma vuruldu. 

1997 yılında kurulan Bandırma OSB’ de 1500 dönüm mevcut alanda  üretim belgesi almış olan 27 fabrika, inşaat aşamasında  23, proje aşamasında ise iki fabrikanın bulunuyor. Bandırma  OSB’de ihalenin tamamlanması nedeniyle yapılan törende konuşan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Yakar,  Organize sanayi bölgesi olup ta  alternatif  enerji olarak doğalgazın olmaması  mümkün olamayacağına dikkati çekerek şunları söyledi:

‘’. Bu anlayışla bütün sanayicimizi ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendilerine sağlamak adına  Bandırma Organize  Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak şu anda doğalgaz ihalesini tamamladık. Bursa’da Tunalı Çavuş İnşaat Firması  bu doğalgaz ihalesini aldı. Geçtiğimiz haftalarda da yer teslimi yapıldı. 

Firma bütün hazırlıklarını tamamlayıp malzemeleri de ekipmanlarıyla  sahaya getirmiş durumda Bugünde startı veriyoruz.  Planlamamız 180 iş günü içersinde  gazı sanayicimize kullandırmayı hedefliyoruz.  Bu yatırım kompike bir yatırım oldu.  Sadece Organize sanayi bölgesinin hemen kullanımından ziyade  şu anda devam eden 2000 bin dönümlük bir alanda  ikinci etap çalışması var.  Bölgenin genişlemesi düşünülerek  oraya da gaz verilmesi düşünülerek o şekilde projelendirildi. Gaz oraya da dağıtımı yapılacak.  Deri organize Sanayi Bölgemizde ihtiyaç duyulduğu takdirde onlarda kullanabilecekler. ‘’

Kurban kesilerek başlatılan işin ihale bedeli KDV hariç 4.350.000 lira.

Törene Yönetim Kurulu Başkan Vekili , Gönen Belediye Başkanı, Hüseyin Yakar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahmet Okbay, Bülent Şentürk, Bandırma Organize sanayi Bölge Müdürü Onur Yüce, Tunalı Çavuş inşaat Firması Yetkilisi Hüseyin Şahin ile bölgede fabrika ve işyerleri  bulunan işadamları da katıldı.

 

 

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı