Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

Gönen´de yüksekten düşerek ağır yaralı olarak getirildiği Bandırma Devlet Hastanesinde yaşama döndürülemeyen genin organları 5 kişiye hayat oldu.

Gönen´de tadilat için çıktığı çatıdan düşerek yaşamını yitiren Muhammet Seçme (28)´nin organları 5 kişiye hayat oldu.

/resimler/2017-12/1/1139410825910.jpg

25 Kasım Cumartesi günü Gönen Dericiler sanayi sitesinde çatı onarımı için çıktığı çatıdan düşerek ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bandırma Devlet hastanesinde tedavi altına alınan Muhammet Seçme tüm müdahalelere rağmen 30 Kasım´da beyin ölümü gerçekleşti.

Evli ve bir çocuk babası Muhammet Seçme´nin Ailesinin nakil kararı vermesinin ardından organlarının alınması için 3 ayrı hastaneden ekipler hava ve kara yoluyla Bandırma Devlet Hastanesi´ne geldi. Seçme´nin akciğer ve kalbi İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karaciğeri Bursa Tıp Fakültesi, iki böbreği Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekiplerince alınarak nakil bekleyen hastalar için yola çıktı. Organ nakli ile ilgili bilgi veren Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, Bandırma´nın nakil konusunda duyarlı davrandığına dikkat çekerek, ?Yoğun bakımda takip edilen hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organları bağışlaması üzerine gerekli işlemler yapıldı. Organları 5 hastamıza umut oldu. Hastamıza Allah´tan rahmet diliyoruz. Hastanemiz ilçe hastaneleri arasında donör konusunda birinci olmuştur. Halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. ?dedi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2017-12/1/1109081258805.jpg



Anahtar Kelimeler: Organları kişiye umut oldu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli