Örgütlü Engellilerden dolu dolu kutlama programı

Örgütlü Engellilerden dolu dolu kutlama programı

[caption id="attachment_1029" align="alignleft" width="300" caption="BANDIRMA"][/caption]   Haber / Video Zeki KARADENİZ            

Bandırma Engelli ve Engelli aileleri Yardımlaşma ve dayanışma derneği 10 / 16 Mayıs Engelliler haftası münasebeti ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza, İlçe milli Eğitim müdürü Şakir Demirhan, İlçe Müftüsü Cahit Çetin ve bazı okul yöneticilerinin hazır bulunduğu tören anıta çelenk konması ve başkan Hüseyin Uçar`ın günün önem ve mahiyetini açıklayan konuşması ile başladı.

Cumhuriyet alanındaki tören daha sonra alanın arka bölümündeki Engelliler standlarının açılışı ve Şehit Öğretmen Mustafa Boz ilk öğretim okulu engelli sınıfı folklor ekibinin gösterisi ile devam etti.

Tören`in Etimaden sosyal tesisleri önünde bulunan Belediye işyerleri bölümünde tanzim edilen Engelliler koordinasyon merkezinin açılışı ile sürdü.

Başkan Hüseyin Uçar geçmişte çeşitli adreslerde gerçekleştirilen faaliyetlerin fiziki yapı itibarı ile olumsuz sonuçlar doğurduğunu bu nedenle Belediye nin kendilerine bu yeni ofisi tahsis etmesi ile önemli bir eksikliklerinin giderildiğini ifade ett.

Açılış nedeni ile konuşan Belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza ise Göreve geldikleri günden itibaren Engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırma noktasında verdikleri çabanın önemli bir aşamaya geldiğini, Bu çabalarının merkezden kenar mahallelere uzandığını söyledi.

Bandırma Engelliler derneği tarafından hazırlanan proğram 10/6 mayıs süresince çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli