Orman Bakanı Balıkesir´de

Orman Bakanı Balıkesir´de

Eroğlu, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edecek."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini söyledi.
Toplu temel atma ve açılış töreni için Balıkesir´e gelen Bakan Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Yaman´ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve AK Parti milletvekilleri hazır bulundu.
Bakan Eroğlu, Tunceli´de şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu adına bir baraj inşa edileceğini açıkladı. Eroğlu, "Balıkesir´den de şehitlerimiz var. Ruhları şad olsun. Milletimizin baş sağolsun. Balıkesir´e şehitlerimiz için geldik. Az önce Tunceli´de şehit düşen Aydın Nazillioğlu´nun babasını ve annesini ziyaret ettim. Şehidimizin babası Yaşar Nazillioğlu muhteşem bir insan. Şehidimize verilen bayrağı bana teslim etti. (Bunu Cumhurbaşkanımıza götür) dedi. Çok duygulandım. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kalanlara da Cenabı Allah sabr-ı cemil ihsan buyursun. Şehitlerimizin isimleri ilelebet yaşayacak. Şehidimiz Aydın Nazillioğlu´nun aziz hatırasına bir baraj inşa edecek ve bir şehitler ormanı kuracağız o civarda. Diğer şehidimizin DNA sonucu gelmedi, merasimden sonra inşallah onları da ziyaret edeceğiz. Bugün yapacağımız merasimi bugün 2 şehidimizin aziz hatırası için yapıyoruz. Her birine 10´ar tesis olmak üzere 170 milyon TL´lik bir yatırım olacak" dedi.
Provokasyon uyarısında bulunan Bakan Eroğlu, "Kahraman ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz, hükumetimizin talimatı ile bu terör inlerine girerek onları kesinlikle etkisiz hale getirecek. Hükumetimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir. Bazı yerlerde provakasyonlar var. Falanca etnik unsur diye dükkanı ateşe vermeler çok yanlıştır. Biz 78 milyon kardeşiz. PKK, Kürtlerin de, Türklerin de düşmanıdır. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir. Provokasyon yapanlar, PKK´nın kötü emellerine alet olur farkında olmadan. Metin olacağız. Kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız zaten gereğini yapıyor. Bu konuda vatandaşlarımız provokasyon yapanlara dur desin" şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: Orman Bakanı Balıkesir
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli