"Ormancısız dağı buldular, değneksiz geziyorlar"

Kapıdağ'da Misya yürüyüş yolları kapsamında bulunan 13 metrelik seyir kulesi yakıldı.

Orman Bakanlığını Milli Parklar Daire Başkanlığınca Covıd-19 lu kontrollü günlerden normalleşmeye geçilme sürecinde adres olarak gösterdiği dağ yürüyüş parkurları içinde gösterilen Kapıdağ Misya yolları içinde bulunan Tatlısu, Yıldız Tepe, Künk çeşme mevkiinde bulunan 13 mt lik ağaç kule arsız vandallarca yakılarak yok edildi.

Özellikle Bandak'ın Kapıdağ Misya yürüyüş yollarında Ekolejik parkurun simge yapıtı olarak uğrak yeri olan 13. mt lik ahşap kule kendini bilmez çevre vandalları tarafından önce yakıldı, ardından demir bağlantıları ile közlenmiş ağaçları çalındı.

Kapıdağ Misya yürüyüş yolları kapsamında en büyük kule olan, Tatlısu Yıldıztepe'deki talanı yine Bandak fark etti. Bandırma dağcılık Arama Kurtarma ekipleri bu sabah henüs dumanları çıkan sıcak külleri bulduğu Künk çeşme mevkiindeki ilk inceleme bilgilerini Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ile paylaştı.

Orman Genel Müdülüğü, Milli Parklar Daire Başkanlığı tarafından Koronovirüs günlerinden normalleşmeye geçiş günlerinde adres olarak gösterdiği Kapıdağ Misya yollarını işaret eden ahşap tabelalar geçtiğimiz yıllarda kurşunlanarak tahrip edilmişti.

Kapıdağ Misya yollarının ekolejik parkuru içinde en görkemli yapı olan 13 mt lik Yıldıztepe, Künk Çeşme mevkiindeki kule, Kapıdağ'a yürüyüşe çıkanların hayranlıkla izlediği yapılar arasında idi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu