Ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleridir.

Ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleridir.

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in Orman Haftası mesajı…

Ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleridir. Mevcut orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının oluşturulması her bir bireyin yurttaşlık ve her şeyden öncede insanlık görevidir.

Hızla artan dünya nüfusu ve sanayileşme hamlelerinin neden olduğu olumsuzluklar çevre ve orman alanlarının giderek tahrip edilmesi gibi sorunları doğurmuş, Küresel ısınmayla birlikte toprak kaymaları, seller ve orman yangınları gibi felaketler ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden duruma gelmiştir.

Bu nokta da ormanlarımıza ve ağaca sahip çıkmak tüm yurttaşların en büyük görevidir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve onu korumaktır. Bu tür sorunlarla karşılamamak ve orman alanlarını koruyup çoğaltmak, insanların yaşadığı dünyaya karşı en büyük sorumluluklarındandır. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.

Belediye olarak kentimizi daha yeşil bir hale getirme konusunda geride kalan beş yıllık sürede önemli çalışmalarımız var. Kentimizde bulunan 550 bin metrekarelik yeşil alanların halkımıza en yararlı biçimde hizmet verebilmesi için buralarda sürekli bakım çalışmalarını yerine getirdik. Bu alanların daha güzel bir görünüme kavuşması için 5 yıllık hizmet dönemimizde kentimizin farklı bölgelerine 60 bini aşkın yeni ağaç ve fidan toprakla buluşturduk.

Bu amaçla, ülkemizde ve dünyada çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için kutladığımız Orman Haftasında, Ormanların korunduğu ve yeşil alanların çoğaldığı bir dünya diliyorum…

Sedat PEKEL        

Belediye Başkanı

 

   



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli