Ormanlı şelalesi göz kamaştırıyor

Ormanlı şelalesi göz kamaştırıyor

İlgiden yoksun, eşsiz güzellik her gün yüzlerce tatilci ağırlıyor.

Erdek`te, Kapıdağ`ın öteki yüzü gezi dizimiz sürüyor. Önceki hafta Ormanlı`da noktaladığımız gezimizi bu hafta yine Ormanlı`da başlattık. Nedenine gelince Ormanlı`da eksik kalan görülesi şelaleyi bu haftaki programımıza almıştık.

Rotamızı çevirdiğimiz Ormanlı Şelalesine ilk kez gidiyoruz, Gözlemlerimiz abartılı, sahilde konuştuğumuz karavancı dostlarımız şelaleyi çok aradıklarını ancak bulamadıklarını söylüyor, bizde mihmandar oarak Ormanlı Muhtarı Ali Adil Eren`den rica ediyoruz.

Ünlü Ormanlı Şelalesini bulmak için bir süre motokroz yapıyoruz daha sonra motorlarımızı bir zeytin bahçesine terk edip, iki vadinin birleştiği dere kenarıda geçmişte yapılan set`de üzerinden yürüyerek devam ediyoruz.

Ormanlı Şelalesine varada den yolda kimse ile karşılaşmadık ancak Şelaleye vardığımızda gördüğümüz kalabalık bizi hayli şaşırttı.

İstanbul, Bursa, Eskişehir nereden isterseniz Şelalede oradan insan var, ne yaptıklarına bakıyoruz, derin serinlikte kahvaltı yapandan, şelale havuzunda yüzenlere ve en önemlisi Şelalede su masajı.

Yaklaşık 30 metreden kayaları yalayarak dükülen Ormanlı Şelalesi altında şezlong gibi kayaya yaslanan tatilciler dakikalarca şelalenin altında kendini serin suyun altına bırakarak ruhsal ve fiziksel tedavi olyor.

İşte Ormanlı Şelalesinin faydaları, diğer bir tanımlama ile kendinize format atıyorsunuz.

Herşey çok güzel ancak kötü olan Ormanlı Şelalesinin yolu, Erdek`te bir Turizm vakfı var, hizmet etmek istiyorsa bizden söylemesi, Ormanlı şelalesine yapılacak yol ve tesis buranın kapasitesini %500 arttıracağı gibi vakfa önemli bir gelir kaynağı kazandıracaktır.

Onun ötesinde ormanlı`ya kadar gidip, Şelaleyi görmeden dönenlerce bu özlemlerini ötelememiş olacaklardır.

Ormanlı şelalesi Kapıdağ turizminde bir farklılıktır, bu farklılığı görmezden gelmek, ardından oturup turizmden szö etmek, başı kuma gömmekle eş değerdir. hoşçakalın.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı