Ormanlı yolunda engeller kalkıyor

Ormanlı yolunda engeller kalkıyor

Erdek`te yaz sezonuna girilirken yarım adayı çevreleyen kırsalında yollar baım ve onarıma alındı





Erdek
Ormanlı Köy yolunun altyapısı yenileniyor. Çalışmaların bitme aşamasına geldiği Turan-Ormanlı-Ballıpınar Köy yoluna koriga boru ile menfez ve box menfez yapım işi, geçtiğimiz aylarda Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilmişti. 126.771,27 TL. (KDV. hariç) en düşük teklifle işi alan yüklenici firma Tantürk İnşaat Ltd. Şirketi, Haziran ayında işi bitirerek teslim edecek.


Yapılan altyapı çalışmasını yerinde inceleyen Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ yaptığı açıklamada” Ormanlı Köyümüz bakir doğasıyla Kapıdağ Yarımadasının en güzel köşelerinden biri. Özellikle kamp yapan veya pansiyonda kalan turistlerin de uğrak noktası haline gelmiştir. Gerek köylülerimiz gerekse köye gelen ziyaretçiler, Ormanlı köy yolunun standardının yüksek olmaması nedeniyle zorlukla ulaşımlarını sağlıyorlardı. Yapılan bu çalışma ile Ormanlı Köy yolunun altyapı sorunu kalmayacak ve önümüzdeki günlerde yapılacak asfalt yol çalışmasıyla birlikte uzun yıllar köy halkına ve misafirlerine hizmet edebilecek düzeye çıkacaktır.” dedi.



İl Genel Meclis Üyesi Hikmet ONAY ise Ormanlı yolu altyapı çalışmaları konusunda Ormanlı köyü, Erdek Kapıdağ Yarımadasının kuzeyinde doğal yaşam alanı ile birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken önemli bir merkez olma yolunda. Organik tarım yapılan, özellikle tatlı mor soğan yetiştirilen köyün havası ve doğal suyu Köyü önemli bir cazibe merkezi haline getirmekte. Köy ayrıca, şelalesi, kumsalı ve Yarımadanın en temiz denizi ile bundan sonra da çok sayıda yerli ve yabancı turistin önemli bir uğrak yeri olacaktır. 2011 yılı İller Bankası köy yardımı ödeneğini Ormanlı yolumuzda kullanıyoruz. Köyümüze ve bölgemize hayırlı olsun” temennisinde bulundu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false