Ormanlı´da Büst coşkusu

Ormanlı´da Büst coşkusu

Ormanlı Muhtarlığınca yaptırılan Atatürk anıtı törenle açıldı.

Erdek-Ormanlı Mahallesi Muhtarı ve Erdek Şehidi Jandarma Komando Er Gürdeniz Erdoğmuş´un babası Nihat Erdoğmuş mahallenin iskele meydanına yaptırdığı Atatürk anıtı törenle açıldı.

/resimler/2018-4/24/1701149664775.jpg

Ormanlı mahallesinde gerçekleşen anıt töreninde ilçe Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz.Alb. Ateş Kalkan, Belediye Başkan yardımcısı Hulisi Ay,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Jandarma Bölük Komutanı J. Binbaşı Volkan Kocatürk, CHP İlçe Başkanaı Metin Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, Müftü Adem Eser, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü Dilek Işıktaş, Malmüdürü Günay Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Açıkgöz,  Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, THK Başkanı Temel Güven ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından Şehit Babası ve Ormanlı Muhtarı Nihat Erdoğmuş´un konuşması ardından söz alan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Muhtar Erdoğmuş´u yapmış olduğu ulvi görevden dolayı kutlarken, Türk milletinin geçmişten günümüze özgürlüğü benimsemiş bir millet olarak, onu korumak adına canını verdiğini vurgulayarak Ayyıldızlı, al bayrağın gönderde özgürce dalgalandığı bir ülkede yaşamanın bedelinin hep ödendiğinin altını çizdi.

Kaymakam Ekrem Çalık´ın konuşması ardından Atatürk Anıtının açılışı yapıldı ve törene katılan öğrenciler güne uygun şiir ve şarkılarını folklor ekiplerinin gösterileri takip etti.

/resimler/2018-4/24/1702013572003.jpg

                                   ŞEHİTLERE SAYGI

Ormanlı Muhtarı ve Şehit Babası Nihat Erdoğmuş´un özlemini duyduğu Atatürk anıtının açılış programına katılan protokol tören akabinde mahalle kabristanlığına giderek İlçe Müftüsü Adem Eser ve din görevlisinin okuduğu kuran ile 12 Temmuz 1995 yılında Hain terör örgütleri ile girilen çatışma sonucu Van ili Gürpınar ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Gürdeniz Erdoğmuş´in Şehitliğinde dua ettiler.

/resimler/2018-4/24/1702342791317.jpg



Anahtar Kelimeler: Ormanlı Büst coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli