ÖRNEK MUHTAR

ÖRNEK  MUHTAR

Gönen Tırnova mahalle muhtarı İbrahim Avcı iftar çadırı düzenleyerek örnek oluyor.

Gönen`de, Tırnova mahallesi muhtarlığının hazırladığı iftar sofralarından bu ramazanda da dolu, dolu yaşanıyor.

İftar yemekleri, Gönen’in hayırsever işadamları ve esnafların katkılarıyla Ramazan boyunca devam ediyor.


Tırnova Mahallesi’nin düzenlediği iftarda, mahalle sakinleri bir araya geliyor. Yoğun katılımın gerçekleştiği iftar programları Tırnova Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleşiyor. Tırnova Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı’nın ev sahipliği yaptığı programa genç, yaşlı çok sayıda mahalleli katılıyor.


Katılımın oldukça yoğun olduğu İftar yemeklerinde, Tırnova Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı, her akşam tek tek masaları gezerek mahalle sakinleri ile sohbet ediyor. İlçemize bağlı Tırnova Mahalle muhtarı İbrahim Avcı’nın fedakârlıkları ve çalışmaları her kez tarafından çok yakından biliniyor.


Tırnova Mahalle Muhtarlığı Gönen’in küçük mahallelerinden olmasına rağmen, yaptıkları hizmetler çok büyük. İbrahim Avcı’nın yaptığı hizmet bölgemizde örnek gösteriliyor. Ramazan aylarında sadece belediyelerin düzenlediği iftar çadırlarını, İbrahim Avcı küçük bir mahallenin muhtarı olmasına rağmen hayırsever sponsorların katkılarıyla bir ay boyunca sürdürüyor.


Mahalle sakinlerinin her konuda ve onların her türlü sorunlarında her zaman yanlarında olan Avcı, mahalle sakinlerinin her daim takdirlerini alıyor. İbrahim Avcı, program öncesi vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti. 


Aynı sofrada aynı çorbayı paylaşmanın çok anlamlı olduğunu belirten Tırnova Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı yaptığı konuşmada, "Bazen aynı apartmanda oturan komşular Ramazan ayında böyle bir sofra etrafında buluşma imkânı bile bulamıyorlar. Bizde bu buluşmalarla bu eksikliği gidermiş oluyoruz" dedi. 


Ramazan ayının birlik ve beraberliğe büyük katkı yaptığını vurgulayan İbrahim Avcı şöyle konuştu: "Ramazan-ı Şerif kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemli ve bereketli bir aydır. Yoksulu fakiri herkesi düşünerek paylaşımın daha çok yapıldığı bir aydır. 
Biz de bu paylaşma ayında sizlerle beraber aynı sofranın etrafında sizlerle iftar yapmak istedik. Çocuklarla beraber yaşlı genç, zengin fakir hiçbir ayrım olmaksızın bir aile gibi aynı sofranın etrafında aynı çorbayı paylaşıyor, beraber iftarımızı açıyoruz. 


Ramazan ayında oruç tutarak yapılan bireysel ibadetlerin yanı sıra toplumsal sorumluklarımızı da unutmamalıyız. Birbirimizi kollamamız birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de Ramazan ayında açın halinden anlayarak fakirimize yoksulumuza daha fazla sahip çıkıyoruz” dedi.

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli