Örnek Belediyecilik Proje Yarışması

Örnek Belediyecilik Proje Yarışması

Marmara Bölgesi'ndeki 234 belediyenin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projesinin seçileceği Örnek Belediyecilik Proje Yarışması” her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla kayıt almayı sürdürüyor.





Marmara Bölgesi 'ndeki 234 belediyenin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projesinin seçileceği Örnek Belediyecilik Proje Yarışması” her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla kayıt almayı sürdürüyor. Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel hale getirilen ve belediyelerin yarıştığı organizasyon; Kurumsal Gelişim Projeleri”, Çevre ve Altyapı Projeleri”, Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler”, Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri”, AB ve Uluslararası İlişkiler” ve de Basın Yayın Tanıtım” çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenleniyor. Belediyelerden gelen yoğun talep üzerine katılım tarihi uzatılan Örnek Belediyecilik Proje Yarışması”nın kayıtları, 30 Nisan 2012 tarihine kadar uzatıldı.


GEÇEN SENE 404 PROJE YARIŞMIŞTI



234 üye belediyesi bulunan Marmara Belediyeler Birliği'nin, üye belediyelerine yönelik olarak 5. kez düzenlediği yarışmaya, geçen yıl 404 proje katılmış, 39 proje ödüle layık görülmüştü. Proje yarışmasının bilim kurulu (jüri üyeleri), akademik anlamda Türkiye'nin en iyi uygulamacı ve teorisyenlerinden oluşurken, Bilim Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yapıyor.  Yarışmaya, Marmara Bölgesi'ndeki tüm büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve belediyelere bağlı kuruluşlar ile iştirakleri katılıyor.

TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ YEREL YÖNETİMLER ÖDÜLÜ

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye'nin en prestijli yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor.

Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan yarışmamızın sonuçlarını, Haziran ayında Taksim'de gerçekleştirilecek ödül töreni ile kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu. Yarışmaya, Marmara Bölgesi'ndeki bütün büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, ilçe belediyeleri, belde belediyeleri ve belediyelere bağlı kuruluşlar ile iştirakleri katılıyor.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli