Örnek bir hayvan Aktivist'i

Örnek bir hayvan Aktivist

Bandırma-Erdek Eski Çöplük Melekleri, tükenmeyen enerjisi ile bir çok sokak köpeğini kentin varoşlarından eski çöplüklere çekmeyi başardı.

“Eski Çöplük Melekleri” diye bilinen hayvan sever grubu içinde yer alan Gülen Kayacık, Ayyıldız Mahallesi’nde, Bandırma’nın eski çöplüğünde yaşayan sokak hayvanlarına desteğini sürdürüyor.

Bölgede yaşayan 100 dolayındaki köpeğin üremelerinin önlenmesi için mutlaka kısırlaştırılmaları gerektiğine işaret eden Kayacık, şunları söyledi:

“Buradaki hayvanların bulunduğu bölgedeki yol trafik açısından çok işlek. Yoldan geçen araçlar, yük taşıyan kamyonlar, sık sık hayvanlara çarparak ölümlerine neden oluyor. Bandırma Belediyesi veya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yola hız engelleyici kasisler koymasını istiyoruz. Bu hayvanlarımız için mama desteğine ihtiyacımız var. Bu hayvanlar için her hafta, kendi olanaklarımızla 10 torba mama veriyoruz.Hem hayvan severlerden, hem de Bandırma Belediyesi’nden mama desteği bekliyoruz.”

ERDEK’TEKİ HAYVANLARA DA DESTEK

Erdek-Ocaklar yolu yakınlarındaki Erdek’in eski çöplük bölgesinde yaşayan sokak hayvanlarına da destek vermeye çalıştıklarını vurgulayan Gülen Kayacık, şunları söyledi:

“Bu bölgede hayvanların suya büyük ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde, bu bölgeye, Kapıdağ’dan gelen sudan yararlanarak, hayvanlar için bir yalak yapacağız. Yine, Erdek-Ocaklar arasındaki yolda araçların çok hız yapmaları nedeniyle çok sayıda köpek öldüğü gibi, sakat kalanların sayıları da az değil. Bu yola da hız engelleyici kasisler koyulmasını bekliyoruz.”

Kayacık, yeni hayvan hakları yasasının da bir an önce TBMM’ne gelerek yasalaşmasını beklediklerini belirterek, “Bu yasanın, sokak hayvanlarını öldüren, şiddet gösteren ve eziyet edenlere hapis cezası getireceğini biliyoruz. Yasanın bir an önce çıkmasını bekliyoruz” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, "Bandırma-Erdek Eski Çöplük Melekleri." Aktivist-i Gülen Kayacık ile konuştu.
AHMET SERCAN DERİN
10.02.2021 13:21:00
helal olsun gülen hanım ve ekibine....

OSMAN VATANDAŞ
26.11.2022 14:58:54
Tebrik ederim çok güzel bir etkinlik Allah razı olsun

Anahtar Kelimeler: Örnek hayvan Aktivist'
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli