ÖRNEK DAYANIŞMA!..

ÖRNEK DAYANIŞMA!..

Gönen adına yararlı olacak çalışmalara imza atmak adına, Ak Parti ve CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ortak bir soru önergesini İl Meclisine sundular.




Gönen
adına yararlı olacak çalışmalara imza atmak adına, Ak Parti
ve CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri ortak bir soru önergesini İl Meclisine sundular.


Ak Parti Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri; Bülent CAN, Hüseyin YAĞCIOĞLU, Tuncay SALI ile
CHP İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Erdal ARCAN; Gönen Çayındaki kirlilikle ilgili ortak bir soru önergesini meclise sundular.


Sunulan önerge, meclis tarafından konunun araştırılması için sağlık komisyonuna havale edildiği ve en yakın süre zarfında ilgili komisyonun Gönen Çayında gerekli incelemeleri başlatacağı, ifade edildi.

Meclise Sunulan Önerge;“Dünya TARIM haritasında altın üçgen içinde yer alan gönen ovasının su kaynağı gönen çayıdır. Ayrıca devletimiz gönen çayının kuyruğunda Tahirova kapalı basınçlı sistem sulama projesi inşasına ciddi bir harcama yaparak gönenin ve Biga`nın toplam 45000 dekar bakir TARIM alanı suyla tanışacaktır”. 

“Gönen çayı kimyasal madde açısından artarak kirlenmekte, Bakırlı köyünün altından başlayan ve denize kadar devam eden kimyasal kirlenmenin sebepleri nelerdir? Kirleticiler kimlerdir? Kirleticilere yeterli yaptırım uygulanamamasının sebepleri nelerdir? Yetkililer ve sorumlular gönen çayının kimyasal açıdan kirlenmesini ne zaman sonlandıracaklardır? Yüce Meclis`imizden konunun araştırılmasını talep eder gereğini arz ederiz.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli