Örnek sanayi yerel yönetimden çözüm bekliyor

Örnek sanayi yerel yönetimden çözüm bekliyor

Orta ölçekli sanayicilerin bir ayara gelerek 1985 yılında kurdukları Örnek sanayi sitesi, 1989`da bu amaçla kurulan kooperatif tarafından gerçekleştirilmesine rağmen. Site yollarının amaç dışı ve kuruluş tüzüğüne aykırı kullanımından dolayı mahkemelik oldu.

Site yöneticisi Şaban Balcı 23 arkadaşın bir araya gelmesiyle kurulan sitenin 1989 da 18 işyeri olarak devreye sokulduğunu ancak gelinen noktada mevcut işletmenin iki üyenin kuruluş senedine uymayan kiralamaya giderek işyerlerini Hububat deposu olarak kiraya vermeleri Site yönetiminin mahkemeye gitmesine neden oldu.

Site çevresi ile ters düşerek depolarını amaç dışı hububat silosu olarak tahsis eden iki üye konuya ticari açıdan bakarken, kooperatif yönetimi kiralamaların hububat deposu olarak yapılmasının hem altyapının bozulmasına, hemde çevresel kirliliğe neden olduğunu belirtdi.

Altyapı anlamında yaşanan tahribatın önlenmesi için ilçe Trafik ve Belediye ye yapılan başvurulardan sonuç alamadıklarını belirten Balcı, konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.

Bandırma inşaat malzemecileri sitesi önünden, Örnek sanayi sitesine kadar olan ana giriş yolununda site tarafından yapıldığını söylüyen Balcı yeni Otogar ve yakınındaki galericiler sitesininde bu yolu kullandığını oysa, Yolun sahibi kendileri oldukları için meydana gelen tahribatları onarmak kendilerine düştüğünü söyledi.

Balcı Ülke ekonomisi ve istihdamın mihenk taşı orta ölçekli sanayilerin sadece Bandırma da değil ülkenin her noktasında ayni sorunlarla karşı karşıya kalıp sahipsiz bırakıldığını belirterek `` Ne yazıkki ülkemizde üretim yapan kurum olmanın mağduriyetini yaşamaktayız, kim nerede ne yaparsa yapsın, Alıp satan olsan bunlar bizim derdimiz olmaz, bakalım ne zaman bileri gelip halimizi soracak.`` dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı