Ortağını icraya veren Manyaslı süt birliği başkanına tepki

Ortağını icraya veren Manyaslı süt birliği başkanına tepki

Süt üreticisinin yaşadığı sıkıntıdan bir haber birlik başkanı, icra yolu ile çözüm üretmesi tepki topladı.

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş’tan şikâyetler sürüyor.

2005 yılında kurulup, halen 1500 süt üreticisinin ortak olduğu birliğin başkanı Fevzi Karakaş’ın yeni bir icraatı(!) daha ortaya çıktı. Karakaş, Ramazan Aman isimli birlik ortağını, 461 liralık aidat borcu için icraya vererek, bunu 971 lira olarak tahsil ettirdi. Böylece de, üreticiyi ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulan bir birliğin, üreticiyi icraya veren başkanı olarak tarihe geçti(!)

KILIÇDAROĞLU TEŞKİLAT DIŞI YAPILANMAYA İTİBAR ETMEDİ CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Halen Bandırma Ticaret Odası meclis üyeleri arasında da yer alan Karakaş, 1968 yılında Manyas’ta doğdu. Lise mezunu Karakaş, 2010 yılına kadar ilçede market işletti. 2010 yılında, Manyas’a bağlı Haydar Mahallesi’nde hayvancılığa başlayan Karakaş, 2009 yılında, ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) Manyas belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi AK Parti adayı Hasan Kahraman’a kaybetti. Karakaş, daha sonra CHP Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker ve parti içinde büyük sorunlar yaşadı. Bu sırada mensubu bulunduğu CHP’ye hakarete varan söylemleri nedeniyle disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edildi.

 

BİRLİK BAŞKANLIĞINI NASIL ELE GEÇİRDİ

2014 yılında, Manyas Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyeliğine seçilen Fevzi Karakaş, 2018 yılında yapılan genel kurulda, kendisini yönetim kuruluna alan ve birliğin aldığı her kararda kendi imzası da bulunan o dönemin birlik başkanı Mehmet Karaman’a karşı yönelttiği ağır eleştiri politikaları ile birlik başkanlığı koltuğuna oturdu.

ÜRETİCİLER ŞİKÂYETÇİ

Manyas Süt Üreticileri Birliği’ne ortak müstahsiller, genelde Fevzi Karakaş’tan yakınarak, “Birliğimizi layık olduğu gibi temsil edemiyor. Kendisini müstahsillerden soyutluyor. Kendi ortağını, küçük bir aidat borcu için icraya veren başkan olur mu?” diyorlar.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı