“Otizmli Çocuklara Fırsat Verin”

“Otizmli Çocuklara Fırsat Verin”

Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclisi 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününe özel etkinlik düzenledi.

Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde Santral Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat gerçekleştirdi. Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Otizm Dernekleri Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Nail Yurdusev, “Otizm’in Türkiye’deki Kuramsallaşma Hikayesi” konulu sunumunu yaptı.
Sunum sonrasındaotizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla Murat Yatmaz moderatörlüğünde,Doğuş ve ailesi “Otizmi Baba Oğuldan Dinlemek” adlı söyleşi gerçekleştirdi.
Nihat Karakazım Arslan “Sokakta oğlum farklı bir davranışta bulunduğunda “Çocuğunu tut” demeyin.Çünkü sokakta otizmli bireylerden çok daha tehlikeli insanlar var. Otizmli çocuklara fırsat verin. Çocuklarınıza inanın.” şeklinde konuştu.Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat da teşekkürlerini ileterek aileye çiçek takdim etti. Söyleşinin ardından Engelime Renk Ver Derneği çocukları müzikal gösterilerini sergiledi.



Anahtar Kelimeler: “Otizmli Çocuklara Fırsat Verin”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı