Otopark uygulamasına açıklık getirdi.

Otopark uygulamasına açıklık getirdi.

MHP li Meclis Üyesi Harun Algül;"Çözüm sözleşme iptal edilip, yeni bir sözleşme yapmaktan geçer"

Son günlerde gündemde olan ve UCS Firması, Bandırma Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan otopark meselesini değerlendirmek ve Bandırma halkı gözünden konuyu değerlendirmek amacıyla açıklama yapma zorunluluğu hissetmiş bulunmaktayım.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi olarak vatandaşın yaşadığı bu zulmü görmezden gelmemizin imkânsız olduğu şu karmaşık ortamda, söz konusu otopark meselesini çok daha önceden Belediye Meclis toplantısına gündeme taşımış ve meydanda bulunan otopark alanında yaşanan 0-15 dak ücret konusu eleştirmiştim.

UCS Firması, Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesinde yaşanan otopark faciasını ve yapılan açıklamaları üzüntü ile izlemekteyim. Konu ile ilgili aklıma ilk olarak şu sorular gelmektedir.

1- Bandırma Nazım - Uygulama İmar planı ve eklerinde yer alan yol profillerinde yol kenarları otopark olarak gösterilmiş midir? Gösterilmediyse kamuya ait yollar nasıl ihale edilmiştir?

2- Bandırma Belediyesi sözleşmenin maddelerinden haberdar mıdır? Bandırma Belediyesinin imzaladığı sözleşme ile hangi kanun maddesi kapsamında benim aracıma tekerlek kilidi taktırma hakkını elde etmiştir?

3- İdareler tarafından yapılan ve sözleşmede belirtilen orandan çok daha fazla yapılan zamlar kanuni midir?

4- Bandırma Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hangi yollarda kimin yetkili olduğu konusunda anlaşmaya neden varmamıştır? Amaç Bandırmaya hizmet ise, yetki konularında neden bir masa etrafında bir an önce toplanamamışlardır?

5- UCS firması büyükşehir belediyesinin 3 TL lik ücret kararını jet hızıyla uygulamış olmasına rağmen 1 TL kararına neden itiraz etmektedir?

6- UCS firması neden 1 TL kararını görünce Bandırma Belediyesi ile yaptığı sözleşme aklına gelmiştir? 3 TL kararını görünce sözleşmeyi unutmuştur?

7- Büyükşehir Belediyesi Bandırma için jet hızı ile aldığı 1 TL kararında ne kadar samimidir? Bu samimiyeti neden tüm Balıkesir için gösterememiştir? Bu bir siyasi oyundan başka bir şey değil midir?

8- Vatandaşa şirin görünmeye çalışan Büyükşehir belediyesi bu kararın arkasında durarak uygulatabilecek midir? Bu sözleşme ile uygulatma gücü var mıdır?

9- Yapı ruhsatları aşamasında alınan otopark bedelleri nerelere harcanmıştır? Alınan ücretler karşılığında vatandaşa otopark tahsis edilmiş midir?

10- UCS firması alacaklarını tahsil için açtığı davaları kaybettiği kamuoyunda ifade edilmektedir? Kanun karşısında alacağını ispat edemediği için yapılan sözleşmenin geçerliliği var mıdır?

Yukarıda sorduğum sorulara cevap bulmakta aslında hiç zorlanılmamaktadır. Kişilere, yaptıklarına ve beyanlarına bakınca açıkça kimsenin ne yaptığından haberi olmadığı görülmektedir. Bandırma belediyesi kanunen imar planında otopark olarak gösterilmeyen yol kenarlarını hukuksuzca ihale etmiş ve 2017 yılına kadar kanunen hakkı ve yetkisi olmayan hüküm maddeleri ile dolu bir sözleşme yapmıştır.  Sözleşme hükümleri doğrultusunda yapması gereken zammın iki katını döneminde yapmış ve otopark ücretlerini  %25 oranında artırmıştır. Büyükşehir Belediyesi de aynı yöntemle %20 lik bir artışla 3 TL yapmıştır. AKP ve CHP iki yılda yapılan toplamda %50 lik zammı vatandaşa reva görmektedirler. UCS firması akıllılık etiğini düşünerek fiyatı alınan karar doğrultusunda – şu an sözleşmem var benim demektedir! - kendini içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur.  AKP li Büyükşehir Belediyesi jet hızıyla kendilerini Bandırmalı ’ya şirin göstermek için fiyatı 1 TL yapmıştır. Ama hangi yetki ve hangi sözleşmeyle? Bu noktada her iki belediyede havanda su dövmekte Bandırma halkında hala 3 TL ödetmektedir.

Sonuç itibariyle hukuksuz ihale, hukuksuz sözleşme maddeleri, hukuksuz fiyat artışı, hukuksuz yetki, hukuksuz indirim… Bandırma hukuksuzluklar denizinde yüzen çaresiz bir kenttir. İdarecilerimizde bu konuyu henüz kavrayabildikleri halen ispat edememişlerdir. Ama göremedikleri Bandırma halkının durumunun çok daha vahim oluşudur. Kanaatimce söz konusu otopark ihalesi bir an evvel iptal edilmeli ve vatandaş bu cefadan kurtarılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman vatandaşın hakkını koruyacak onların refahı için yapılacak her çalışmada var olduğumuzu ifade eder saygılarımı sunarım.            Harun ALGÜL

                          Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu