Ova sulama bedelleri düşüyor

Ova sulama bedelleri düşüyor

AKP vekilleri Uğur ve Öztaylan devreye girdi.Gönen Ova sulama bedelleri düşüyor





Sulama bedelleri düşürülüyor

Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulunan Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can ilçeye eli dolu döndü. Gönen Ovasındaki sulama tarifeleri grup değişimi yapılarak düşürüldü. Daha önce 75 TL olarak açıklanan cazibeyle sulama bedelleri 57 liraya, pompajla sulama bedelleri ise 120 TL'den 90 liraya düşürülüyor.

-Uğur ve Öztaylan'ın katkısı büyük oldu
Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can gazetecilere yaptığı açıklamasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Milletvekili Cemal Öztaylan, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve İşletme Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Kasalak'ında katkılarıyla bir süreden beri çiftçimizin şikayetçi olduğu ve ödenemez” hale gelen sulama ücretleri konusu grup değişimi sağlanmak suretiyle makul düzeye çekildi” dedi.

-Fiyatların düşürülmesiyle üretici 3 milyon TL kar edecek
Can devamında şunları söyledi Grup değişimi sonrasında 75 lira olan sulama ücreti 57 liraya, pompajda sulama bedelleri ise 120 liradan 90 liraya düşürüldü. Böylece Gönen`in 40, Bandırma`nın 1 ve Biga`nın 6 köyünden oluşan Gönen Ovası Sulama Birliği indirimlerle birlikte 3 milyon TL avantaj sağlamış oldu”
Gönen Ovası Sulama İnşaatına da değinen Can, 2 yıldan beri yapım çalışmaları devam eden projenin bitirilmesiyle birlikte üreticilerin sulama giderlerinde 6 milyon TL tutarında avantaj sağlayacaklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı