Övgüye değer başarı

Övgüye değer başarı

Erdek Halk Eğitim bünyesinde 5189 kursiyer eğitim alıyor

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, kurumlarına ait 151 çeşit kursa hâlen 2229 erkek, 2849 bayan olmak üzere toplam 5189 kursiyerin katıldığını açıkladı. İlçenin ihtiyaçları ve vatandaşların istekleri doğrultusunda kurslar açtıklarını vurgulayan Alkan, şunları söyledi:

?Hayat boyu öğrenmenin önemi doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra bir rehabilitasyon merkezi gibi hizmet veriyoruz. Son olarak ?emlak komisyoncusu yetiştirme? ve ?direksiyon eğitmenliği? kurslarını da açtık. 17 engelli vatandaşımız için keçe yapımı ve ahşap boyama kurslarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde, lise mezunu öğrenciler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursunun yanı sıra Erdek Ticaret Odası ile ortaklaşa, Kapıdağ mor soğanı için file yapım kursu açacağız. Bu kursun birini de Ormanlı Mahallesi´nde açmayı plânlıyoruz. Çünkü önümüzdeki dönemde Erdek´ten, 200 tonluk bir mor soğan pazarlaması yapılması bekleniyor. Yine Erdek´e, ?turizm rehberi yetiştirme? kursu açmak için bürokratik engelleri aşma girişimlerimiz de sürüyor.?


Hizmet verirken fiziki mekan bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Alkan, ?İlçemizde daha önce çalışan bir özel dershanenin devlete geçmesinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bir anlaşma sonucunda, Okul Caddesi üzerinde yer alan bu binayı kiraladık. Bu binada 8 dershane yer alıyor. Bu bina bize biraz olsun rahatlık sağlayacak? diye konuştu.

Öğretmen ve kursiyerlerden oluşan bir toplulukla, daha önce Erdek´teki okullara sergiledikleri ?Titizgiller? isimli oyunu mart ayı içinde Balıkesir merkez ve ilçelerindeki okullarda da sahneye koyacaklarına işaret eden Alkan, kurumun çalışmalarına Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşinin de büyük destek verdiğini vurgulayarak teşekkür etti.

Alkan, önümüzdeki hafta içinde, Kaymakam Çalık´ın başkanlığında, ilçedeki daire müdürleri ile birlikte halk eğitimin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla koordinasyon toplantısı yapacaklarını sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Övgüye değer başarı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı