Ozan Onur’dan Bandırma değerlendirmeleri

Ozan Onur’dan Bandırma değerlendirmeleri

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, kendisine bağlı birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, kendisine bağlı birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kent içinde yeni yürüyüş yolları yaptığını, yeşil alanların korunması için bakım-onarım çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Onur, “Bu müdürlüğümüzün bundan sonraki çalışmaları da belirli plan içinde bundan sonra da sürecektir. Bu arada çalışmalarımızda, İŞKUR aracılığıyla aldığımız 30 geçici işçi de yer alıyor” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün ve diğer birimlerin çalışmaları kapsamında herkesin beğendiği Atatürk Bulvarı’nın gerçekleştiğini, şimdi Hacıyusuf Mahallesi’nin cadde ve sokakların sökülüp yeniden düzenlendiğini belirten Onur, bu düzenlemenin 10-15 gün içinde tamamlanacağını, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin(AYKOME) de artık Bandırma Belediyesi’ne geçtiğini açıkladı.

ASFALT PLENTİ SON KURŞUN BÖLGESİ YAKINLARINDA

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma Belediyesi’nin 1985 yılında yapılan asfalt plentinin çok eskimesi nedeniyle 4 milyon lira harcanarak yenilendiğini belirterek şu bilgiyi verdi:

“Yenilediğimiz asfalt plentini Ayyıldız Mahallesi’nde, Son Kurşun Anıtı yakınlarına kuracağız. Burada imal edeceğimiz asfaltları özellikle kırsal mahallelerimiz olmak üzere ilçemizde kullanacağız. Bu arada gerek kent merkezimiz, gerekse kırsal mahallelerimizdeki parke çalışmalarımız da sürüyor.”

Kendisine bağlı Emlak-İstimlak ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin de çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüğünü vurgulayan Onur, “Bizim motor gücümüz olan Temizlik İşleri’nde 150 personelimiz çalışıyor. Bu arada ‘O Atık Projesi’ için çalışmalar da yapıyoruz. Amacımız, evlerden ve işyerlerinden, diğer çöplerden ayrı olarak toplayacağımız geri dönüşümde kullanılacak çöpleri ekonomiye kazandırmak ve belediyemiz bütçesine gelir sağlamaktır.”

İmar İşleri Müdürlüğü’nün de görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine işaret eden Onur, çalışmalarına, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimde olduğu İstanbul, İzmir ve Ankara belediyelerinin de teknik kadrolarıyla destek sağlamalarına teşekkür eden Onur, “Bandırma Belediyesi olarak kentimizde yaşayan insanların yaşam kalitelerini yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

PANDEMİ ÖNLEMLERİNE SIKI SIKIYA UYMALIYIZ

Aynı zamanda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyesi de bulunan Bandırma Belediye Başkan yardımcısı Ozan Onur, “Covid-19 virüsü halen etkinliğini sürdürüyor. Bunun için virüse karşı temizlik, maske ve sosyal mesafe olarak belirlenen önlemlere mutlaka uymalı, aşımızı da yaptırmalıyız. Okullarımız açıldı. Bu konuda okullarımız gerekli özeni gösteriyorlar. Ancak çocuklarımızın, belirli bir yaşa kadar hastalığa yakalanmasa da virüs taşıyıcısı oldukları biliniyor. Ailelerimiz de bu gerçeğin ışığında hareket ederek çok dikkatli olmalıdır. Şimdi kış aylarına giriyoruz. Kapalı mekanlar virüs açısından daha büyük tehlike taşıyor.”

YURT BİNASINA İHTİYAÇ VAR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören öğrenciler için yurt ve barınma ihtiyacının büyük boyutlarda olduğuna dikkat çeken Onur, şunları söyledi:

“Bu öğrenciler için başta Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait olmak üzere yurt sayısı çok az. Erkek ve kız öğrenciler için yeni yurtlara ihtiyaç var. Ordu Caddesi’nde,belediyemize ait 28 kişilik bir kız öğrenci yurdumuz vardı. Şimdi bunun yerine 182 kız öğrenci kapasiteli yeni bir yurt yapacağız. Bu yurdumuzu da 2023 yılında tamamlayacağız.”

MALTA DERESİ PROJESİ

Bandırma Belediyesi olarak kentteki yeşil alanların artması için çaba harcadıklarına dikkat çeken Onur, “Yakında, Bandırma’mızın gözbebeği olacak Malta Deresi projesini yaşama geçirmek için adım atacağız. Bu konuda gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde Belediye Başkanımız Tolga Tosun basın toplantısıyla açıklayacak” dedi.

BANDIRMASPOR VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ

TFF 1. Ligi’nde mücadele eden Bandırmaspor’un şu ana kadar elde ettiği başarılı sonuçlara sevindiğini vurgulayan Onur, şöyle konuştu:

“Bandırmaspor Kulübü’nde yıllarca yönetici olarak görev yaptım. Bordo-beyazlı takımımızın başarısıyla mutluluk ve gurur duyuyor, futbolcularımızı, teknik heyeti ve yöneticilerimizi kutluyorum. Bu arada küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Sosyal medyada takımımız hakkında ağır yorumlar ve eleştiriler yapanlar, ne olur bu davranışlarından vazgeçsinler. Bandırmaspor, Bandırma’nın en önemli markalarından biridir.”

Bandırma’nın en eski amatör spor kulüplerinden 600 Evler Gençlik ve Spor Kulübü’nde yıllardır yöneticilik yapıp, yine uzun süredir başkanlık görevini sürdüren Onur, şunları aktardı:

“Halen 600 Evler Mahallesi’nde oturmasam bile kendimi 600 Evler’li gibi hissediyorum. 600 Evler Spor Kulübü, yıllardır belirli bir grubun özverisiyle ayakta kalıyor. Bu arada Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri sevgili Ertunç İşbay’ın da büyük desteğini belirtmek gerekir. Biz, sportif başarınad önce kişilikli gençler ve iyi insan yetişmesini önemsiyoruz. 600 Evler’den yetişen çok sayıda arkadaşımız, halen ülkemizin çeşitli kurum ve kuruluşlarında önemli görevlerde bulunuyorlar. Onlarla zaman zaman, Atatürk Parkı’ndaki lokantada buluşarak görüşüyoruz. Ben onları ‘Ozan Abisi’yim. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Kısacası 600 Evlerspor, dayanışma ve mahalle kültürünün en iyi şekilde yaşatıldığı bir kenar mahalledir. Şimdi, 17 Eylül Stadı’nın arkasında yapılan bir saha da kulübümüze verildi. Önümüzdeki günlerde bu sahaya karşılıklı iki tribün de yapılacak. 600 Evler Spor, maçlarını bu sahada oynayacak. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak üzüldüğüm bir nokta şudur. Ülkemizde ne yazık ki amatör spor takımları ‘üvey evlat’ gibi görülüyor. Bandırma ve yöresinde ekonomik yetersizlikler nedeniyle birçok amatör spor kulübü kapandı. Kırsal mahalleler dahil ilçemize bağlı 54 mahalle var. Amatör spor kulüplerimizin sayılarının artmasını diliyorum. Biz de belediye olarak bu kulüplere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.”   ÖNDER BALIKÇI



Okan pasa
7.10.2021 09:50:36
Sayın Onur yaklaşık beş senedir 17 Eylül mahallesi Tamirciler sokağın tozundan çukurlarından bıktık cam çerçeve açamıyoruz. Her yıl şikayet dilekçesi yazıyorum verilen cevap evet orayı biliyoruz. Hemen asfalt yapacağız diyorlar da daha kaç sene bekleriz bilemem.

Ozan Onur
9.10.2021 13:09:03
Okan bey merhaba. Tamirciler sokağı 2011’de yeni binaya taşındığımızda yapmıştık.O günden bu yana o kadar çok izinli izinsiz kazı yapıldı.yol kevgire döndü. Sizinde belirttiğiniz gibi proğramımızda var. Hacıyusuf bitti. Havalar izin verirse hemen tamircilere gireceğiz. Tamircilerin yanında Atatürk caddesine çıkan sokaklarda yapılacak. Birazcık sabır istiyoruz.Okan bey bir tek süperonline 90 kilometre yer kazdı kentimizde. Kolay gelsin. Selamlar

Saadettin KORKMAZ
18.10.2021 11:29:52
Sevgili Ozan BEY BANDIRMA için yaptıklarınız verdiğiniz hizmetler için size ne kadar teşekkür etsek azdır. 600 EVLERSPOR bandırmamızın gözbebeğidir her zaman. Öyle bir işler ki içimize ömür boyu atamayız. BANDIRMA da en büyük sorun maalesef AMATÖR SPOR gençlerimiz çocuklarımız PC- TELEFON - TABLET başından kalkmıyorlar uzun yıllar önce 600 EVLERSPOR da bir kıpırdanma oldu 11-12-13 yaş grupları oldu dedik ki tamam mahallemiz ALTYAPIDA çığır atlatacak ama ne olduysa bilemiyoruz çok üzüldük. Her zaman olduğu gibi O zamanda Ertunç İŞBAY beyefendi takımın emektarıydı sanırım yanlış HOCA tercihleri yapıldı. Sonra SÜPER AMATÖRE çıktı takım ama sonrası gelmedi yine iyi niyetlerinden sanırım YANILTTI onu teknik ekipler , Bence 3-5 yıldır bandırmanın en kaliteli en iyi beyefendi bir teknik ekibi ile çalışıyor. Ve 600 EVLER MİHENK TAŞI OLMAYA DEVAM EDİYOR. Sizlerin desteği ile . BANDIRMA AMATÖRSPOR TARİHİ ALTIN HARFLE İLE YAZACAK SİZİ ve SAYIN : ERTUNÇ İŞBAYI emeklerinize sağlık.

Anahtar Kelimeler: Bandırma değerlendirmeleri
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli