Ozan Sanat Evi 36 yıldır Bandırma kültürünün hizmetinde

Ozan Sanat Evi 36 yıldır Bandırma kültürünün hizmetinde

“Ozan Sanat Evi”, 36 yıldan bu yana Bandırma’nın kültür ve sanatına hizmet veriyor.

“Ozan Sanat Evi”, 36 yıldan bu yana Bandırma’nın kültür ve sanatına hizmet veriyor.

Ozan Sanat Evi sahibi Rahmi Akdaş, Bandırma’nın kültür hizmetine 1987 yılında, Mülkübey İşhanı’nda başladığını belirterek, “Bu işi bugüne dek büyük özverilerle getirdim. Ancak ülkemizdeki yazılı kültür sorunlu. Son yıllarda, dijital teknoloji, ülkemizin yanı sıra tüm dünyada yazılı kültürden kopuşa yol açtı. Ancak bu kopuş ülkemizde çok daha fazla” dedi.

Ülkemizde okuma oranının düşük olduğunu belirten Akdaş, şunları söyledi:

“Ozan Sanat Evi’ne kitap almak için gelenlerin ağırlığını genç kuşak ve daha çok üniversite öğrencileri oluşturuyor. Hekimler de okuyan bir kesim. Bunun yanı sıra geniş bir yelpazeden de kitap alanlar var. Daha çok tanınmış kişilerin yazdığı kitaplar alınıyor.”

Akdaş, “Bu ortam ve koşullarda kültür kitapçılığı işini yapmak çok zor. Çünkü maliyet hesabı yapıldığında bu iş akıl kârı değil. Maddi karşılığı yok. Ancak bu benim için bir yaşam biçimi. Ömrüm bu işle geçti. Bu işi yapmaktan mutluyum” diye konuştu.

Rahmi Akdaş, Bandırma’nın mutlaka bir “kent arşivi”ne kavuşması gerektiğine işaret ederek, “Kent arşivi, bir kentin belleğidir, kimliğidir” dedi. ÖNDER BALIKÇI 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı