Özcan Döker (Pala Ahmet) vefat etti

Özcan Döker (Pala Ahmet) vefat etti

Bir dönem Bandırma’nın önemli basketbolcularındandı

Bandırma’da bir dönem önemli basketbolcular arasında yer alan ve “Pala Ahmet” lakabıyla tanınan Özcan Döker(80) yaşamını yitirdi. Döker, Bandırma mezarlığında toprağa verildi.

26.03.1940’da, Bandırma’da doğan Döker, ilkokul ve ortaokulu Bandırma’da bitirdikten sonra lise 1 ve 2’inci sınıfları Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde, son sınıfı ise Balıkesir’de okumuştu.

Özcan Döker, basketbol oynamaya ortaokulda öğrenciyken başladı. Döker, o yılları şöyle anlatmıştı:

“O yıllarda, arkadaşımız Ayhan Özgür’ün ağabeyi Burhanettin Özgür, Bandırma Limanı’na yüksek mühendis olarak atandı. Kardeşi gibi o da basketbola çok meraklıydı ve çok iyi basketbol oynuyordu. Beni ve birçok arkadaşımı basketbol oynamaya o teşvik edip yönlendirdi. Tabii, 1960-1970’li yıllardan söz ediyorum. O dönemde imkanlar çok azdı. Çoğu kez tahta potalarda, zaman zaman da gazete kağıdından yapılan toplarla basketbol oynadık. Çok yetenekli oyuncular vardı. Hemen aklıma ilk gelenler “Maymay Necdet”, “Kıvır Kenan”, İbrahim Tekeli ve Engin Bayraktar oluyor. O yıllarda, bizim de forma giydiğimiz Şehit Mehmet Günenç Lisesi takımı basketbolda çok güçlüydü. En önemli rakibimiz Sanat Okulu’nu hep yenerdik. Onlar da futbolda bizim okula üstünlük sağlardı.”

“PALA AHMET” LAKABI NEREDEN GELDİ

O dönemlerde, Bandırma’nın önemli yüzücüleri arasında da yer alan Döker, kendisine neden “Pala Ahmet” lakabıyla anıldığını da şöyle dile getirmişti:

“Basketbola başladığım ortaokul yıllarımda maçlarımız, o dönemin yerel gazetelerinde de haber olarak yer alıyordu. Tabii takım kadroları da yazılıyordu. O yıllarda ablam, Osmanlı Bankası’nda çalışıyordu. Yerel gazeteler, Osmanlı Bankası’na geliyor, ablam da okuyor. Basketbol oynadığım için derslerime önem vermeyeceğimi düşünerek ablam ve ailem karşı çıkıyordu. Benim basketbolcu olmamda en önemli katkıyı sağlayan Burhanettin Özgür ağabeyim, ‘Madem öyle, senin adını maç listesine PALA AHMET olarak yazalım, oynadığın anlaşılmasın’ dedi. Öyle de yaptık. Böylece ailem, basketbolu bıraktığımı sandı. Bu lakap öylesine benimsendi ki, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’ndeki öğretmenlerim bile beni tahtaya kaldırırken, ‘Gel bakalım Ahmet’ demeye başladılar.”

 PALA AHMET ÇOK İYİ OYUNCUYDU

Ayakta soldan sağa Engin Bayraktar. Özcan Döker (Pala Ahmet) Noyan, Güner Kocabay, Erdem Özcan, Ali Ekici, May May Necdet ve İbrahim. Biga'dabir maç öncesi.

Özcan Döker, uzun yıllar, Livatya’daki kendi arazilerinde, halk plajını işletmişti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Özcan Döker ( Ahmet) vefat
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli