Özdemir; "24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü"

Özdemir;

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Dolayısıyla Mesajı yayımladı.

Kamuoyunu bilgilendirme, tarafsız ve ilkeli bir anlayışıyla halkın haber alma ihtiyacını sağlama gibi önemli bir misyonu olan gazetecilik mesleği demokrasinin temel taşı olma özelliği taşımaktadır. Zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan, savaş, felaket, salgın gibi hayati risk taşıyan ortamlarda her türlü zorluklara karşı işlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getirme gayretinde olan basın mensuplarımız toplumumuzun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde vazgeçilmez unsurlardan biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bölgemizdeki basın kuruluşları ve gazeteciler olmak üzere, görevlerini büyük bir özveri ve sosyal sorumluluk bilinci ile yürüten, toplumu aydınlatma vazifesini objektif ve özgür biçimde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü içtenlikle kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı