Özel Hastane´nin hedefi sağlık turizmi

Özel Hastane´nin hedefi sağlık turizmi

Op.Dr. Tuğçe Karaçay "BANDIRMA´DA KANSER ve SAFRA KESESİ VAKASI ÇOK FAZLA"

Bandırma Özel Hastanesi Yönetim Kurulu Eş başkanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ercan Sevinç ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğçe Karaçay, Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin  ?Cemiyet Günleri´ kapsamında konuğu oldu. Bandırma Özel Hastanesinin yatırımları ve hizmetleri hakkında bilgi veren Sevinç ve Karaçay, kurumun uzun vadeli hedefleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

/resimler/2017-12/12/1348242519080.jpg

       ÖZEL HASTANEDE YENİ ODALAR STANDARTLARIN ÜZERİNDE

Bandırma Özel Hastanesinin yeni hizmete giren binası ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Ercan Sevinç ?3.250 metre kare olan kullanım alanımızı yeni binamızın hizmet vermeye başlamasıyla 14 bin metrekareye çıkardık. Dışarıdan belli olmasa da yer altında da 4 kat bulunuyor. Yoğun Bakım, ameliyathane gibi birimlerimiz orada hizmet veriyor. Hasta odalarımızı mevcut standartların da üzerinde planladık. Örneğin şu anda Bursa´da veya İstanbul´da bir özel hastaneye gittiğinizde bizimki kadar büyük hasta odaları bulamazsınız. Bu konuda hassas davrandık; koridorlar geniş olsun, odalar büyük ve ferah olsun istedik. Önümüzdeki süreçte halkımızı bilgilendirmek adına bir seminer salonu planlarımız arasında yer alıyor. Ayrıca bilimsel kongrelere ev sahipliği yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hedefimiz; sadece hasta bakılan bir yer değil halkı bilgilendirebileceğimiz, bilim dünyasına katkı sunabileceğimiz bir mekân yaratmak? dedi.

/resimler/2017-12/12/1349115801198.jpg

   YENİ BRANŞLARDA HEKİMLER GÖREVE BAŞLAMAK ÜZERE

Yeni branşlarda doktorların yakında göreve başlayacağını söyleyen Sevinç ?Psikiyatri uzmanımız çok yakında geliyor. Beyin Cerrahımız yakında göreve başlayacak. Ortopedi, Üroloji alanlarında çok değerli hekimler ile anlaştık. Plastik Cerrahi konusunda alanında en iyilerden bir hekim ile anlaştık. ?Şu branşta doktorumuz yok? demeyeceğiz. Her başvuruyu da değerlendirmeye almıyoruz. Ben, kendi sağlığımı emanet edeceğim doktorla çalışmak isterim. Artık sağlıkta akılcı çözümler üretmek gerekiyor. Büyük sağlık kurumlarının sorunları da büyüyor. Biz işletme sorunlarına mahal vermeden, kapasitemiz neyse onu yapacağız. Psikiyatri uzmanımızın da gelmesiyle sağlık kurulu raporları da vermeye başlayacağız? dedi.

/resimler/2017-12/12/1349428614318.jpg

      BANDIRMA SAĞLIK TURİZMİNE ÇOK UYGUN

Son yapılan kalite denetimlerinde oldukça yüksek bir başarı sağladıklarını kaydeden Sevinç ?Önümüzdeki ilkbahardan sonra ortopedi, saç ekimi, göz hastalıkları gibi branşlarda sağlık turizmini hedefliyoruz. Bandırma bu konuda uygun, insanlar hem tedavi olayım hem gezeyim istiyor. Bizim de Kapıdağ gibi bir doğa turizmi, Erdek, Ocaklar gibi deniz turizmi, Gönen gibi kaplıca turizmi ile birleştirebileceğimiz unsurlar var. Kuş cennetimiz var. Bu aynı zamanda ülkemize döviz girdisi sağlanması konusunda da önemli bir faktör? dedi.

/resimler/2017-12/12/1349592052228.jpg

EKİPMAN KONUSUNDA İLERİ SEVİYEDEYİZ

Ekipman konusunda her zaman iyi bir konumda olduklarını belirten Sevinç ?Eski binamız küçüktü ama hiçbir zaman hastalarımızı eksik donanımla karşılamadık. O zaman da donanım olarak çok iyiydik. Şimdi de bölgedeki en iyi cihazlar bizde. En iyi Manyetik Rezonans cihazını aldık, en iyi tomografi cihazını aldık. Tabii makine çekiyor ama yorumlamak çok önemli. Çok iyi bir radyoloji uzmanımız var ve tüm sonuçları 1 günde veriyoruz, ertesi güne hiçbir testi bırakmıyoruz. Bunun yanı sıra personelimizin eğitimine de çok önem veriyoruz.  Sonuçta hizmet sektöründeyiz ve profesyonel yaklaşıyoruz. Bu konuda da çalışanlarımıza yatırım yapmaktan kaçınmıyoruz? diye konuştu.

/resimler/2017-12/12/1350232208868.jpg

FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YAPMADIK

Ücretler konusunda herhangi bir değişiklik yapmadıklarını belirten Sevinç ?Zaten bu konuda devletin belirlediği sınırlar var. Hangi kalemden en fazla en kadar ücret alabileceğiniz belli. O yüzden herhangi bir değişiklik yapmadık. SGK´nın belirlediği bazı katkı payları var, onları da devlet adına biz tahsil ediyoruz ve ay sonu devlete ödüyoruz? dedi.

 Hastaların yeni yatırım konusunda kendilerine teşekkür ettiğini anlatan Sevinç ?Gerçekten hizmeti gören insanlar bunu dile getiriyor. Şimdi çalışan sayımız arttı, daha çok insana iş kapısı açtık. Tedarikçilerimiz var; temizlik malzemesi, kırtasiye gibi pek çok kalemde alım yapıyoruz. Reklam veriyoruz. Sonuçta; tüm bileşenler bu şehirde yaşıyoruz ve birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Herkes birbirini desteklemeli. Bazen küçük kusurlar, büyütülmeyecek olaylar insafsızca büyütülüyor ve bu da şevkimizi kırıyor. Ben 1994 yılından beri buradayım ve Bandırma´yı çok seviyorum? diye konuştu

/resimler/2017-12/12/1350515803155.jpg

KARAÇAY: UZUN SÜRE AMELİYAT YAPMAZSAM RÜYAMDA AMELİYAT YAPIYORUM

Daha sonra söz olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğçe Karaçay, hekimlik mesleğine nasıl karar verdiğini anlatarak ?Ben hiçbir zaman başka bir meslek hayal etmedim ve bunu hayal ederken de masa başında sadece reçete yazan bir hekim olmak istemedim. Mutlaka ameliyat masası başında olmayı hayal ettim ve şu an olmak istediğim yerdeyim? dedi. Genel Cerrahinin geniş bir alan olduğunu söyleyen Karaçay ?İşimi çok seviyorum ve empati kurarak yapmaya çalışıyorum. Bandırma´da 4 yıldır çalışıyorum. Her hekim için çalıştığı ortam çok önemlidir. Şu an her hastaya gerektiği kadar vakit ayırabiliyorum, bu da her hekimin istediği bir şeydir. Şu an kapalı ameliyatlardan tutun da kanser ameliyatlarına kadar pek çok ameliyat yapabiliyoruz? dedi.

/resimler/2017-12/12/1351179554479.jpg

EN BÜYÜK SORUN; KULAKTAN DOLMA BİLGİLER

Hastaların yanlış düşüncelerle geldiğini söyleyen Karaçay ?Ameliyatı her zaman son seçenek olarak görüyorum. Ameliyat gereken bir hastaya ameliyat olursa neler olacağını, ameliyat olmazsa neler olacağını anlatıyorum. En iyi ameliyatta bile komplikasyon riski elbette var. Tüm bu olasılıkları anlatıyorum. Empati yaparak, ailemden örnek vererek anlatıyorum. Çok şükür insanlar da güveniyorlar.  İnternetten edinilen yanlış bilgiler, çevreden, komşudan öğrenilen yanlış bilgiler maalesef çok fazla. ?Kesersen yayılır, ameliyat olma daha kötü olur, iyileşemezsin, her yere yayılır´ gibi yanlış kanılar var. En başında hastaya ?bana güveneceksen tedavini üstlenirim´ diyorum. Son karar her zaman hastaya ait? dedi.

/resimler/2017-12/12/1351407679110.jpg

KADIN CERRAH OLMAK AVANTAJ

Kadın Cerrah olmanın bir avantaj olduğunu belirten Karaçay ?İnsanlar internetten araştırarak farklı illerden geliyor. Belki daha rahat anlatmak için belki daha güven verdiği için? Ama bir istatistik yapacak olursak erkek hastam daha fazla. O konuda insanlar kadın cerrah diye çekinmiyorlar, bir önyargı yok. İşimi çok seviyorum ve özveri ile yapıyorum ama tabii bir de işin aile boyutu var. İkisini de dengelemeye çalışıyorum? dedi.

/resimler/2017-12/12/1352073148414.jpg

BANDIRMA´DA KANSER VE SAFRA KESESİ VAKASI ÇOK FAZLA

Bandırma´da genel olarak kanser vakaları ile karşılaştıklarını söyleyen Karaçay  ?En çok safra kesesi ameliyatı yapıyoruz. Bandırma´da yaşam süresi uzun, burada 100 yaşında çok hastam oldu. Genelde ilginç vakalar da beni buluyor; sadece kitaplarda gördüğümüz vakalar bana denk geliyor. Mesela safra kesesinde taş olacak, bu taş bağırsağa düşecek ve çok büyük olacak ki bağırsağı delecek. Bu sadece tıp eğitiminde gördüğümüz bir olaydır ama Bandırma´da denk geldi? dedi.

Gazetecilerin, hastalıklara dair istatistiklere ulaşamama sıkıntısını paylaştığı söyleşide Op. Dr. Ercan Sevinç ?Bu konuda genel bir sıkıntı var ama kasıtlı değil.  Bilimsel toplantılarda da bu sıkıntıyı görüyorduk ama Sağlık Bakanlığı artık daha hassas. Her hafta mutlaka yetkililer geliyor ve verileri alıyor. Suriyeli mültecilerden hastalık yayıldığı iddiası kesinlikle gerçekdışı? Üstelik bu toplumu paniğe sevk eder ve kutuplaştırmayı tetikleyecek bir söylem. Böyle bir veri söz konusu değil? diye konuştu.

/resimler/2017-12/12/1352286273858.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli