Özel Birey Kolej'den Matematik dehası

Özel Birey Kolej

27.si düzenlenen ULUSAL ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYAT’ın da 8. sınıflar kategorisinde, Bandırma Birey Koleji öğrencisi Fatma Zehra KONUŞ Balıkesir Bölge 1.’si ve Türkiye 3.sü oldu.

Kazananların etkinlik komitesi tarafından "TÜRKİYE'NİN MATEMATİK DEHALARI" olarak nitelendiği, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ tarafından bu yıl 27.si düzenlenen ULUSAL ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYAT’ın da 8. sınıflar kategorisinde, Bandırma Birey Koleji öğrencisi Fatma Zehra KONUŞ Balıkesir Bölge 1.’si ve Türkiye 3.sü oldu.
Olimpiyata katılabilmek için yapılan yeterlilik sınavına 520 ortaokul ve 1472 lise öğrencisi katıldı ve bu öğrencilerden toplam 700'ü final sınavına katılma hakkı kazandı. 
Final sınavına 63 sekizinci sınıf öğrencisi katıldı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeditepe Üniversite’sinde Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı final sınavına katılan Fatma Zehra konuş bu sınavda başarı göstererek madalya almaya hak kazandı.

Fatma Zehra Konuş ve Simge Simav'ı kutlayan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan; “Sınavda üstün başarı gösteren öğrencimizi can-ı gönülden tebrik ediyor, bu süreçte desteğini esirgemeyen değerli öğretmenlerine ve velilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Birey Kolej' Matematik dehası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı