Özgör,"Zeytin borsası gerekli"

Özgör,

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek'te kurulacak geçici Zeytin Borsasının, üreticinin avantajına olduğunu açıkladı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, oda bünyesinde kayıtlı bulunan Kapıdağ, Paşalimanı Adası, Marmara Adası, Avşa adası ve Ekinlik adalarında bulunan zeytin üreticilerinin çok zor şartlar altında hasat yaptıklarını, akaryakıt başta olmak üzere amortisman ve zirai mücadele ilaçlarının önlenemez yükselişi, zeytin üreticisini yavaş yavaş piyasadaki etkisini kaybettiğini söyledi.

Üründe barem oranını yükseltecek sulama projeleri konusunda kamusal bir hamlenin sözkonusu olmadığını açıklayan Başkan Haluk Özgör, "2 gölet bize bakıyor, biz göletlere, koruma sulama hatlarının ulaştığı noktalar şanslı ya ötesi?" dedi.

Sulama olanağı bulamayan üreticinin barem kaybı, fiyat kaybı, yıl boyu gözüne baktığı zeytinden beklentisini karşılayamamasına neden olduğunu açıklayan Başkan Özgör, barem kaybı ve yağlık olarak nitelendirilen ürünün piyasasını belirleyen geçici Zeytin Borsasının bir an önce kurulması gerektiğini savundu.

Başkan Özgör, "Geçtiğimiz yıllarda piyasaya giren zeytin tüccarı bir çok olumsuzluğun ortadan kalkmasına neden oldu. Bahçelerde meydana gelen hırsızlıklardan, serbest piyasa ekonomisinde 2 tl lik yağlığın 4 tl ye çıkmasına neden oldu, bundan hem zeytin tüccarı ve yap haneleri, hemde üretici kazançlı çıktı." dedi.



Anahtar Kelimeler: Özgör "Zeytin borsası gerekli"
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false