Özgür Demirtaş’tan ekonomi konferansı

Özgür Demirtaş’tan ekonomi konferansı

Ünlü ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeleri anlattı.

Ünlü ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeleri anlattı.

Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleşen ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın konuk olduğu “Ekonomideki Güncel Gelişmeler” adlı konferansta dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeler, göstergeler ve rakamlarla ele alındı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, bölge ekonomisi ve sürdürülebilir tarım politikalarına değindi. Tan, “Borsamız, 2022 yılında yaptığı 32 milyar liralık işlem hacmi ile ülkemizdeki 113 borsa arasında ön sıralarda yer almıştır. Sahip olduğu akredite laboratuvarları, elektronik satış salonu, yüksek diploma kapasitesi ile üyelerine hızlı ve kaliteli hizmet vermektedir. Türkiye’de akredite olmuş ilk Ticaret Borsaları arasındadır. Geçen yıl tamamladığı 57.000 ton kapasiteli lisanslı depolarıyla Türkiye’de ön sıralarda yer almaktadır. Bandırma, tarımı, hayvancılığı, balıkçılığı, tarıma dayalı sanayisi ve lojistik imkânlarıyla Türkiye’nin, Güney Marmara’dan dünyaya açılan önemli kapısıdır. Günümüzde en büyük maliyetin zaman yönetimi, en doğru tasarrufun doğru yatırım ve en değerli kaynağın insan olduğunu düşünüyorum. Eğitimli bir insanın, adaleti, ahlakı, kültürü ve doğayı koruyarak en doğru ve rasyonel yatırım ve üretimleri yapacağına inanıyorum” dedi.

Ardından konuşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünya ekonomisindeki gelişmeler ve ülkemizin izlemesi gereken ekonomik politikaları görsel sunumlar ile salonu dolduran konuklara anlattı. Demirtaş, sürdürülebilir tarım politikalarının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Konferansa Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma Ticaret Borsası yönetimi, meclis üyeleri, idari kurum amirleri, Borsa Genç Girişimciler Kurulu, çevre oda ve borsaların başkanları ve yöneticileri, banka müdürleri, Bandırma ve çevresinde faaliyet gösteren iş insanları ve sanayiciler yoğun katılımda bulundular.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı