Özgür Kalem, Uğur Mumcu anıldı

Özgür Kalem, Uğur Mumcu anıldı

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında Türkiye’nin Cesur Kalemi Uğur Mumcu’yu 29. Yılında Şiirlerle Türkülerle Anıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında “Türkiye’nin Cesur Kalemi Uğur Mumcu’yu 29. Yılında Şiirlerle Türkülerle Anıyoruz” etkinliği Barış Manço Kültür Merkezimizde gerçekleşti.

Şebnem Köstem ve Mehmet Demir’in anlatımıyla "Keskin kalem" Uğur Mumcu'nun hayatından, eserlerinden alıntılarla anlatıldı. Yasemin Göksu’nun gürül gürül akan sesiyle söylediği şarkılara Bandırmalı sanat severler eşlik etti. Dışarıda yağan beyaz kara inat Barış Manço Kültür Merkezinde kırmızı karanfiller açtı.

Uğur Mumcu, 30 yıl öncesinden bugünleri görebilen, görmekle kalmayıp yaşanabilecekleri adeta haykıran çok değerli bir aydınımız, Türk Basınının yüz akıydı. Gerçekleri tüm delilleriyle gün yüzüne çıkaran Uğur Mumcu’yu, işte bu sebeple, 29 yıl önce bugün, evinin önünde katlettiler. Biz de bugün, Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmak ve "Unutmayacak bu halk seni..." demek için düzenlenen programda; "kalın gözlük camlarının arkasından bakan bir çift gülen gözün" içine bakan Bandırmalılar; " Yiğidim, aslanım burda yatıyor" derken göz yaşlarını tutamadılar.

Hüzün çöken yüreklerini cesaret ve umut yüklenen izleyicilerin alkışları arasında Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun programı gerçekleştiren değerli sanatçılara teşekkür ederek çiçek taktim etti.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, konuşmasında aydınlarımızdan feyz almamız gerektiğini ifade etti. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini belirtti. Duygu dolu anlar yaşadığını söyleyerek, tüm sanatçılara ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Özgür Kalem Mumcu anıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı