Özkurt, "Çiftçiyi daha zor bir yıl bekliyor"

Özkurt,

Özkurt, "Hükümet, çiftçi ve üreticiye destek vermezse içinde bulunduğumuz 2021 yılı daha da zor geçecek gibi görülüyor.”

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, tarımda son durumu değerlendirdi.

Üretici ve çiftçilerin, pandemi süreci içinde, çok zor ortam ve koşullarda üretmeyi sürdürdüklerine işaret eden Özkurt, şu değerlendirmede bulundu:

“Pandemi süreci, tarımın insan yaşamında önemini bir kez daha ortaya koydu. Gıdasız insan yaşamı olamayacağı görüldü. Ulusal Süt Konseyi, 2020 yılının Aralık ayında süt fiyatlarına 2.800 lira zam verdi. Ancak daha sonraki iki haftada yem girdileri yüzde 6 artış gösterdi. Yine köylü ve çiftçinin sebze ve meyve üretimi de sıkıntılı bir döneme girdi. Çünkü gübre fiyatlarına 1 ayda yüzde 11 oranında zam geldi. Bu arada, ülke geneli son aylarda çok kurak geçti. Son 20 günde ise bazı bölgelerde afet düzeyinde görülen aşırı yağışlar ve fırtına, seralardaki üretimlerde büyük zararlara yol açtı. Yani iklimsel koşullar da çiftçi ve üreticiye darbe vurdu. Hükümet, gübre ve yem lobisinin stokçuluğuna karşı önlem almak zorunda. Et fiyatları kasaplarda aldı başını gidiyor ama hayvan yetiştiricileri hakkını alamıyor.  Hayvancılığımız her geçen gün azalıyor. Bu olumsuz ortam ve koşullar sürer ve hükümet, çiftçi ve üreticiye destek vermezse içinde bulunduğumuz 2021 yılı daha da zor geçecek gibi görülüyor.”



Anahtar Kelimeler: Özkurt "Çiftçiyi bekliyor"
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli