Özlem Sarı, İzmit çalıştayında

Özlem Sarı, İzmit çalıştayında

Mimar F. Özlem Sarı, İzmit’te düzenlenen “Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri çalıştayı”na katıldı.

İzmit Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı(KEDV) işbirliğiyle gerçekleşen iki günlük seminere ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 14 belediye ve 37 farklı kadın kooperatifi katıldı. 

Çalıştayda konuşan Özlem Sarı, Erdek’te kurdukları “Bereketli Eller Kadın Kooperatifi”nin çalışmalarını anlattı.

Ekonomist, gazeteci, yazar Meliha Okur’un moderatörlüğünde, kooperatifler ve yerel yönetimler arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefleyen çalıştayın ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalıştayın çok başarılı geçtiğini vurgulayarak, “Ben varım ve üretiyorum” diye hareket eden kadınlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Hürriyet, “Kadın kooperatifleri ve yerel yönetimler, İzmit’te çok güzel bir hikâye yazdılar. Bu hikâyenin yazarı da, ne mutludur ki bizzat kadınlardır. Kadın Kooperatifleri Çalıştayı’mızda, bu hikâyelere, bu başarı hikâyelerine bir yenisini eklediler. Kooperatif ve belediyeler arasındaki işbirliğinin bundan sonra da güçleneceğini düşünüyorum. Biz, İzmit Belediyesi olarak gerek Çınar Kadın Kooperatifi ile olan ortak çalışmalarımız, gerek ‘İZGİM’ ve daha birçok projemizle kadınları yerel yönetim olarak desteklemeyi sürdürüyoruz. Tüm katılımcılara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Özlem İzmit çalıştayında
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı