Özlenen tören

Özlenen tören

Odalardan ortak ödül töreni

  Ticaret Odası ile Ticaret Borsasının ortaklaşa hazırladıkları başarılı kurum, kuruluş ve iş adamşların taltif töreni Eken prestij otelde düzenlenen görkemli törenle gerçekleşti.

  Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) genel başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun konuk olduğu ödül töreninde başarılı iş dünyası ödüllerini aldı.

Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada Bandırma´nın geleceninin parlak olduğunu TOBB´nce yapılan değerlendirmede Bandırma´nın Türkiye´de tüm şehirleri kapsayan değerlendirmede Bandırma´nın 23. gelişmiş şehir olduğunu vurgulayarak bu derecelendirmede Balıkesir merkezinin 33. sırada yer aldığını vurguladı.

  Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Oda ve Borsa´nın ortaklaşa hazırladıkları ödül töreninde, Bandırma´nın gelişmişliğine planlı bir gelecek hazırlamak istediklerini, ancak bu anlamda Büyükşehşir tarafından hazırlanacak 1/500 lik planları hala beklediklerini vurguluyarak bu planlama içinde sağlıklı iş ve sanayi kuruluşlarını beklediklerini, İş ve istihdama kaynak yaratacak sanayileşmenin yanında olduklarını, desteklediklerini ancak çevreye olan hassasiyetlerinden de asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Mirza´nın çevre duyarlılığını yüksek sesle dile getirmesi salondan alkışların yükselmesine neden oldu.

  Oda ve Borsa tarafından ortaklaşa hazırlanan ödül töreninde konuşan Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin Bandırma´nın hızla gelişmekte olan kentlerin öncüsü olarak gördüklerini bu anlam kurumsal kimlik olarak birlik ve beraberlik içinde başarıya katkı vermenin çabası içinde bulunduklarını vurguladı.

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin;"Türkiye gelişmekte olan ekonomisiyle dünya ekonomisinin önemli merkezlerinden biri haline gelmektedir. Global ölçekteki işletmeler, yatırım kararları alırken Türkiye´yi öncelikli olarak değerlendirmekte, Türkiye´nin sahip olduğu coğrafi konum, doğal kaynaklar ve yetişmiş iş gücü gibi unsurlar sayesinde yatırımcılar birçok avantaja sahip olmaktadır. Bandırma´mız da yetişmiş iş gücü, çok alternatifli kara-hava-deniz ulaşımı, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, sanayi merkezlerine ve metropollere olan yakınlığı ve birçok avantajıyla sürdürülebilir yatırımlara ev sahipliği yapmak adına öne çıkmaktadır.

Gelişen kara, demir, deniz ve havayolu ulaşımının yanı sıra, sık kullanılan ulaşım ağlarının üzerinde yer alması ve büyük sanayi merkezlerine yakınlığı ile yatırımcıların dikkatini çekmektedir.

Türkiye´nin önde gelen gıda işletmelerinin ilk tercihi olmuştur. Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarım ürünü bandırma ve çevresinin verimli ve geniş arazilerinde yetiştirilmektedir.

Bu durum, gıda sanayi yatırımlarının bandırma´da yoğunlaşması adına önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ülkemizle ve şehrimizle ilgili olarak yukarıda saydıklarımızı sürekli anlatacağız. Çünkü bandırma yatırımcılara önemli avantajlar sunuyor.

Özellikle enerji temini ve lojistik açıdan ancak dünya başka boyuta geçmiş o yolda ilerlemeye devam ediyor. Şöyle ki ?kalkınma için büyük veri? her şeyiyle sanal bir dünyada olmasa da her şeyin her şeyle bağlı olmaya başladığı bir dünyada yaşıyoruz. Dünya genelinde üretilen dijital veri her iki yılda bir ikiye katlanıyor.

Tuik Haziran 2016 verilerine göre ülkemizde cep telefonu aboneliği 73 milyon 650 bin. Sosyal medyanın zengin dünyası bir yana, internet teknolojileri günlük hayatımıza her geçen gün daha çok giriyor.

İnternete bağlı olsun olmasın her tür sayısal ortam üzerinde yaptığımız her işlem arkamızda bir veri kaydı bırakıyor. Devasa boyutlara ulaşan bu verilerin anlamlı ve işlenebilir biçime dönüştürülmüş biçimine ?büyük veri? deniyor.

Büyük veri yalnızca sosyal ağların ilgili alanında değil, kurumsal şirketler veri analizini şirketlerinin temel işlevlerinden biri haline getirmek için çaba gösteriyorlar. Büyük verinin kalkınma amaçlı kullanılması. Tuik istihdam verisini bölge düzeyinde her ay yüz yüze yaptığı anketlerle tespit ediyor. Oysa büyük veri analiziyle istihdamı günlük olarak ilçe düzeyinde izlemek mümkün olabilir.

Geleceği yönetebilmemiz için işe nerede, nasıl başlayacağımız, iş yapma tarzımız ve metodumuzu gözden geçirmemiz gerekir.  2012 yılı Hannover sanayi fuarında ortaya çıkan sanayi 4.0 (dört sıfır) aşamasını yakalamak için güçleri dağıtmanın değil, birlikte iş yapmanın zamanıdır.

Sanayi 4.0 (dört sıfır) aşamasını yakalayarak, bir önemli fırsatı daha kaçırmadan çağdaş dünyada konumlanmak istiyorsak; yazılım dili, işletim sistemler i, rekabet edebilir ürün keşifleri, tasarım yeteneği, üretim ve satın alma stratejileri, ölçek, teknoloji ve yönetim anlayışı, pazar geliştirme ve sürdürebilir üretimin güven altına alınması bir bütün olarak ele alarak politika, hedef ve stratejiler belirlenmelidir.

Yoğun programınızdan bizlere zaman ayırarak bu önemli günümüzde aramızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdiğiniz destek motivasyonumuzu çok daha yükseltiyor, sizi rol model alıyoruz. Şahsım ve üyelerimiz adına size ne kadar çok teşekkür etsek azdır.

Türkiye de tarım ürünleri ticareti 2005 yılında yayımlanan 5300 sayılı lisanslı depoculuk kanunu ile değişiyor. Bilhassa ürün ihtisas borsası a.ş. ?nin kuruluşu ile ilgili gümrük ve ticaret bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ile çok büyük çaba sarf ediyorsunuz. Bandırma ticaret borsası 2012 yılında hububat ve yağlı tohumlar da,2015 yılında zeytin de ürün ihtisas borsası yerine yetki alan ender borsalardan biridir.

Borsamızın hububat laboratuarı da yetkili sınıflandırıcı yetkisi olan ve lisanslı depolara hizmet veren akredite bir laboratuardır. Borsamız çağdaş yöntemlerle ve hızlı adaptasyon kabiliyetiyle geleceğe hazır. Satış salonumuzda iki yıldan bu yana elektronik sistemle pazar günleri hariç her gün satış yapılmaktadır. Bandırma ve çevresinden borsamıza önemli miktarda ürün gelmektedir.

Borsamız satış salonunun ve bölgemizin en öncelikli ürünü buğdaydır. Üreticilerimiz son on yılda buğday kalitesini ve rekoltesini satış salonumuzun ve akredite laboratuarımızın sayesinde çok geliştirdiler. Satış salonumuzun elektronik hale gelmesiyle çok daha şeffaf ve doğru fiyatları oluşturduk, üreticilerimizin daha fazla güvenini kazandık tabii ki daha çok tercih edilir hale geldik.

Hizmet verdiğimiz bölge her geçen gün daha da genişliyor. Üreticilerimizin alın terini en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Tüccarımızın istediği ürünü de temin etmiş oluyoruz.

TOBB a sınıfı akredite olan ilk borsalar içinde yer alıyoruz. Bu hizmetleri beraber görev yaptığım arkadaşlarım ve borsamızın personeliyle ve borsamızın çok değerli üyeleriyle hep beraber gerçekleştirdik. Hedefimiz dünyanın en gelişmiş borsası hangi hizmeti veriyorsa biz de üyelerimize ve üreticimize aynı borsacılık hizmetini verebilmektir.

Güzel şehrimiz bandırma 2015 yılında ülkemizde 3 ilçede kurulan üniversiteden birine sahip. Siz bir saat önce öğrencilerle birlikte oldunuz, onlara hitap ettiniz. Bandırma on yedi eylül üniversitesinde nitelikli eğitim için yapacağımız çalışmalarda bizlere destek verdiniz, bundan sonra da vereceğinizi biliyoruz.

Bandırma ticaret odamızın ve borsamızın değerli üyeleri;

Tarımsal üretim, ticaret ve tarıma dayalı sanayi faaliyetleriniz ile ülkemiz genelinde markalar yarattınız. Dürüst ve ilkeli ticaret anlayışınız ile örnek oldunuz, istihdam yarattınız ve hukuki sorumluluklarınızı eksiksiz yerine getirmeye çaba gösterdiniz.

Milli istihdam seferberliği örneğinde olduğu gibi ülke ekonomisini üst seviyelere yükseltmek adına devletimiz son zamanlarda ciddi projeler hayata geçirmeye başladı. Bizler de idarecisinden siyasetçisine, sanayicisinden esnafına şehrin bütün dinamiklerinin el ele, omuz omuza vererek olağanüstü bir gayret içerisinde olmamız gerekiyor. 

Bu projede önemli avantajlardan biri de istihdam edilen gençlerimizin vergi ve sigorta yükü tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Ülkemiz ve bandırma sizlerden milli istihdam seferberliğine de katkı bekliyor.

Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safhalarda yer alan, varlık sebebimiz kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum.  Kadınların, her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye temenni ediyorum.

Bu gün burada ödül alacak borsamızın siz çok kıymetli üyelerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Saygılarımı sunuyorum.

  Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek; 

"Bandırma Ticaret Borsası 17 Eylül 1940 tarihinde kurulmuştur. Kuruluş tarihi itibari ile ülkemizin 23 üncü borsasıdır. Kurulduğu günden bugüne kadar bölge tarımının ve tarıma dayalı ticaretin gelişmesine katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir.

Borsamız, 5174 sayılı odalar ve borsalar kanununda yazılı esaslar çerçevesinde asli görevi olan, borsaya dahil ürünlerin alımı, satımı ve borsada oluşan fiyatların tespit, tescil ve ilanı işlerini yürütmekle birlikte, bu görevlerinin dışında, bölgemizin ekonomik ve sosyal sorunları ile de ilgilenmekte, çözüm önerileri getirerek, yetkili kurum ve makamlarla uyum içinde çalışmalar yapmaktadır.

Ayrıca üreticilerimize yönelik çeşitli konferans ve paneller düzenleyerek bilgilendirmeler yapılmakta ve üretim kalitesinin artırılmasına katkı sağlanmaktadır. Borsamız bünyesinde hizmet veren toprak analiz laboratuarı ile üreticilerin getirdiği toprak örnekleri analiz edilip, hangi gübreden ne kadar kullanılması gerektiği tespit edilerek, hem yanlış gübre kullanıp toprağın çoraklaşmasının önüne geçilmesi, hem de ekonomik olarak maksimum seviyede tasarruf edilmesi sağlanmaktadır.

elektronik salon satış sistemi ile, akredite laboratuarlarımız ile, hububat, yağlı tohumlar ve zeytin konusunda almış olduğumuz yetkili sınıflandırıcı belgemiz ile, hububat depolarımız ile bağımsız survey tarafından denetlenerek, Avrupa standartlarındaki hizmet kalitemiz ile aldığımız, a seviyede akredite borsa sertifikamız ile modern borsacılık alanındaki gelişmeleri yakından takip edip, önemli ve başarılı işler yaptığımız kanaatindeyim. 

Önümüzdeki dönem, tarım ürünleri ticaretinin şeklini değiştirecek olan lisanslı depoculuk yatırımları ve akabinde ürün ihtisas borsaları konusunda altyapı hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir. 

Görevde bulunduğumuz süre içinde, bizlerden desteğini esirgemeyerek güç veren bütün üyelerimize şahsım ve meclisim adına çok teşekkür ediyorum.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi bölgemizde de, tarım ve hayvancılık genellikle küçük aile işletmeleri tarafından yapılmaktadır. Özellikle süt hayvancılığı yapan bu tür küçük işletmeler uzun bir süreden beri hak ettiğini alamamakta, geçimini sağlayamadığı için tarımdan çıkarak, iş bulma umudu ile şehirlere göç etmektedir. Bu durum da birçok sorunu beraberinde getirmektedir.

Bu kontrolsüz göç, büyük şehirlerdeki çarpık yapılaşmaya neden olmakta, kanalizasyon, su, yol, okul eğitim, sağlık gibi altyapı ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir.

Bu tür küçük aile işletmelerini köyünde tutacak, geçimini sağlayacak politikalar üretmek ve finanse etmek, biraz önce belirttiğim altyapı yatırımlarını yapmaktan daha ucuza mal olacaktır kanaatindeyim.

Küçük işletme kapsamına girecek aile işletmelerinin hayvan sayılarının ve ekonomik büyüklüklerinin belirlenmesi, tarımsal desteklemelerden bu işletmelere daha fazla pay aktarılarak kendi köyünde, tarımın içinde kalması sağlanmalıdır. Avrupa da bu tür işletmelerin hayvan sayısı 50-60 baş hayvandır. Bundan fazla hayvanı olan işletmeler destekleme kapsamı dışındadır. Bizde ise çiğ süt desteği kg. bazında verilmekte olup 1 kg süte de,1 ton süte de ayni destekleme verilmektedir.

son dönemde hayvancılığa verilen yatırım destekleri ile birlikte büyük ticari işletmelerin süt hayvancılığına yatırım yapması sonucu sütte  arz fazlalığı oluştuğu için, süt fiyatları hak ettiği değeri bulamıyor.

2016 yılı her açıdan zor bir yıl oldu. Yaşanan birçok terör olayı, ekonomiyi ikinci plana itti diyebilirim.

15 Temmuz da demokrasiye yapılan darbe teşebbüsünü ve birçok ilimizde meydana gelen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bu terör olaylarının ekonomi üzerinde olumsuz etkileri oldu.

Turist girişlerindeki azalma ile turizm gelirlerimizin düşmesi, yabancı sermaye girişlerindeki düşüş, fed in faiz politikalarının da etkisiyle sıcak para tabir edilen sermaye çıkışları, dövizde hızlı kur artışlarına neden oldu. Bu da bizim ticaretimizi olumsuz yünde etkilediği gibi, ülke ekonomisi üzerinde baskı oluşturdu.

Fakat biz bu ekonomik zorlukları aşarız. Yeter ki bu hassas dönemde birlik ve beraberliğimizi koruyalım, ayrıştırıcı dil kullanmayalım, birleştirici olalım.

Ödül alacak oda ve borsa üyelerimizi kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, meclisim adına saygıyla selamlarım."

/resimler/2017-3/10/0936511646450.jpg

        2015 YILI ÖDÜL LİSTESİ
  1 Banvit Yem San.Tic. A.Ş
  2 Torunlar Gıda San.Tic.A.Ş.
  3 Bandırma Has Un Fab.Ltd.Şti.
  4 Global Gıda Kimya San.Tic.Ltd.Şti.
  5 A.B Gıda San.Tic.A.Ş.
  6 T.M.O Bandırma Şube Müdürlüğü
  7 Zengin Süt Ür.Gıda Tar.Mad. San.Tic.Ltd.Şti.
  8 Sezgin Zahirecilik Tic.Ltd.Şti.
  9 Maysan Yem Ham.Mad.Tic.Ltd.Şti.
10 Funda Tarım Ür.Nak.Tic.Ltd.Şti.
11 A.Aydın Toygun
12 Ayhan Sezer Yağ Gıda End.Tic.Ltd.Şti.
13 Akuçar Tarım Ür.Hy.Tav.Tic.San.Ltd.Şti.
14 Cuddy Farms Anatolia Tic.Ltd Şti.
15 Edinler Gıda San.Tic.Ltd.Şti.
16 Seta Uluslararası Denizcilik Tic.Lt.Şti.
17 Ahmet Toygun
18 Mustafa Çömez-Çömez Tarım Ticaret
19 Çakıroğlu Zeytincilik Tic.San.Ltd.Şti.
20 Damla Gıda Paz.Tic.Ltd.Şti.
21 Kocaman Balıkçılık İhr.İth.Tic.A.Ş.
22 Kapıdağ Süt Ür.San.Tic.Ltd.Şti.
23 Bülent Encin-Encin Zahire Ticaret
24 Baha Tarımsal Faal.San.Tic.Ltd.Şti.
25 Turanlar Tav.Tic.San.Ltd.Şti.
26 Venüs Salça Kons.Gıda Ürn.San.Tic.A.Ş.
27 Toprak Tar.Ür.Tic.San.Ltd.Şti.
28 Karabacak Yumurta Tav.San.Tic.Ltd.Şti.
29 Emine Karabacak
30 Kadir Alkış

        2016 YILI ÖDÜL LİSTESİ

  1 Torunlar Gıda San.Tic.A.Ş.
  2 Banvit Yem San.Tic. A.Ş
  3 Ayhan Sezer Yağ Gıda End.Tic.Ltd.Şti.
  4 Bandırma Has Un Fab.Ltd.Şti.
  5 Global Gıda Kimya San.Tic.Ltd.Şti.
  6 A.B Gıda San.Tic.A.Ş.
  7 T.M.O Bandırma Şube Müdürlüğü
  8 Sezgin Zahirecilik Tic.Ltd.Şti.
  9 A.Aydın Toygun
10 Maysan Yem Ham.Mad.Tic.Ltd.Şti.
11 Zengin Süt Ür.Gıda Tar.Mad. San.Tic.Ltd.Şti.
12 Funda Tarım Ür.Nak.Tic.Ltd.Şti.
13 Akuçar Tarım Ür.Hy.Tav.Tic.San.Ltd.Şti.
14 Mustafa Çömez-Çömez Tarım Ticaret
15 Cuddy Farms Anatolia Tic.Ltd Şti.
16 Edinler Gıda San.Tic.Ltd.Şti.
17 Baha Tarımsal Faal.San.Tic.Ltd.Şti.
18 Tellioğlu Yem Gd.Ent.Tes.San.Tic.A.Ş.
19 Bülent Encin-Encin Zahire Ticaret
20 Kocaman Balıkçılık İhr.İth.Tic.A.Ş.
21 Kapıdağ Süt Ür.San.Tic.Ltd.Şti.
22 Ahmet Toygun
23 Çakıroğlu Zeytincilik Tic.San.Ltd.Şti.
24 Karabacak Yumurta Tav.San.Tic.Ltd.Şti.
25 Tiryaki Agro Gıda San.Tic.A.Ş.
26 Bandırma Güngörler Yem San.Zir.Ür.Ltd.Şti.
27 Aytekin Tav.Yem San.Tar.Ür.Hayv.Tic.San.Ltd.Şti.
28 Özder Yumurta Tar.Gıd.Tic.Ltd.Şti.
29 S.S. Yenice Köyü Tar.Kalk.Koop.
30 S.S. Eğitimciler Tüketim Kooperatifi



Anahtar Kelimeler: Özlenen tören
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu