ÖZTAYLAN`` BAKANLIK ÇED TALEBİNİ RET ETTİ``

ÖZTAYLAN`` BAKANLIK ÇED TALEBİNİ RET ETTİ``

Bandırma`nın gündemindeki ``Termik Santral`` konusu rafa kalktı

Bandırma gündemini bir süredir meşgul eden ``Termik santral`` konusu Milletvekili Öztaylan`ın açıklaması ile rafa kalktı.

Öztaylan, Bandırma`da bir süredir kent konseyi tarafından gündeme taşınıp, Şirin Çavuşköy hudutlarına kurulması planlanan ``Termik santral``in ile ilgili eylem programlarını rafa kaldıran açıklamada bulundu.

Öztaylan, bir zamanlar Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın da Sahil Yenice`ye yapmak istediği ancak, yapılmasına hükümet  tarafından müsaade edilmeyen termik santral`in Çarmıklı Grubuna ait, Nurol Enerji tarafından Çavuşköy`e yapılmak istenmesi sadece prosedürden ibaret olduğunu söyledi.

Öztaylan, konunun hassasiyeti üzerine Çevre Bakanlığında, Bakan yardımcısı, Genel müdür, Müşteşar ve Bakanlık telefonu ile Balıkesir valiliği arasında kurulun telefon diplomasisi sonucu,  Nurol Enerji`nin Termik Santral projesinin programdan alındığı gibi, ÇED toplantısının da iptal edildiği söyledi.

Öztaylan açıklamasında Maliye eski bakanı Kemal Unakıtan tarafından Sahil Yenice köyünde mera vasfı kaldırılarak Termik Santral yapılmak istenen alanın, vasıf değişikliği yapılarak ağaçlandırılmak üzere Balıkesir valiliği emrine tahsis edildiğini söyledi.

Öztaylan Sahil Yenice Köyündeki değişimi örnek göstererek Bandırma Belediye Başkanlığının da partili bir meclis üyesine ait ağaçlandırma sahasının, vasıf değiştirilerek depolama sahası yapılmak istendiğini  vurgulayıp, Çevre konusunda hassasiyet gösteren Bandırma Belediyesini duyarlı ve samimi olmaya davet etti.

Öztaylan`ın Büyük şehir genel sekreterlik açıklaması

Milletvelili M.Cemal Öztaylan, ``Termik Santral`` gündemi konusunda açıklama yapmak üzere geldiği  Parti binasında  30 Mart mahalli seçimler içinde açıklamada bulundu.

Öztaylan, Yeni Büyükşehir programında  650 milyon bütçe oluştuğunu, bu bütçenin Bandırma`ya ve çevresinin beklentilerine  yatırım olması için vereceği mücadelede, Milletvekili seçimlerine kadar, milletvekili olarak gerek Marmara, gerekse körfezde yapacağı incelemelerle Büyükşehir`e katkı sağlayacağını, yerel seçimlerden 1 yıl kadar sonra yapılacak genel seçimlerde Milletvekili adayı olmayarak, vekilliğinin sona ermesi adından Büyükşehir Belediyesine genel sekreter olarak atanacağını belirtti.

Öztaylan Genel Sekreterlik konusunda çıkan spkilasyonlar  üzerine açıklama yapmak durumunda kaldığını, genel sekreterlik müessesesinin seçimle değil atama ile yapılacağından her hangi bir yere aday olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

 



adem halat
8.10.2013 11:44:15
orada kurulu olan bacaları yıksınlar görelim.

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli