Öztaylan: destekleme kalemleri arttı.

Öztaylan: destekleme kalemleri arttı.

Öztaylan, Yeni destekleme kalemleri arasında bulunan ilave süt analizi, damızlığa ayrılan manda yavrusu ile kaba yemin yanında çok yıllık yem bitkilerinde üreticilere artık her yıl destekleme ödemesi yapılacak”


AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, 2013 yılında üreticilere verilecek destekleme kalemlerinin sayısının arttırıldığını söyledi.

Öztaylan, Yeni destekleme kalemleri arasında bulunan ilave süt analizi, damızlığa ayrılan manda yavrusu ile kaba yemin yanında çok yıllık yem bitkilerinde üreticilere artık her yıl destekleme ödemesi yapılacak” dedi.

2013 yılında desteklemelerin geçen yıla göre yüzde 20 artarak 9 milyar TL`ye ulaştığının altını çizen Öztaylan,"Yeni destekleme kalemleri arasında bulunan ilave süt analizi, damızlığa ayrılan manda yavrusu ile kaba yemin yanında çok yıllık yem bitkilerinde üreticilere artık her yıl destekleme ödemesi yapılacak. Daha önce çok yıllık bitkilerde 3-4 yılda bir destekleme ödemesi yapılırken bundan sonra bu bitkiler için her yıl ödeme yapılacak. Çok yıllık bitkilerden sulu yoncada dekar başına 50 TL, kuru yoncada 30 TL, korungada ise 40 TL ödeme yapılacak. Pilot olarak uygulama konulan süt analizi öncellikle Balıkesir'de verilecek. Süt analizi desteği hayvan başına 50 TL olarak belirlenirken damızlığa ayrılan manda yavrusu desteği ise hayvan başına 100 TL olacak. Bu karar ile Bakanlık, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ithal edilecek kaba yemin fiyatı kilogram başına 50 kuruşa sabitleyerek kaba yemi destekleme kapsamına almış oldu. Kaba yemin fiyatı 50 kuruş üzerinde gerçekleştiği zaman Bakanlık bu maliyet farkını kendisi karşılayacak” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli