Öztaylan, işadamlarından 48 derslikli okul istedi

Öztaylan, işadamlarından 48 derslikli okul istedi

Bansiad`ın aylık olağan toplantısına katılan Öztaylan İş adamlarına Balıeksir`in Ece amcasını örnek gösterdi




Balıkesir
AKP Milletvekili M.Cemal Öztaylan Bansiad'ın aylık toplantısında işadamlarının sorularını yanıtladı.



Eti Maden İşletmeleri Asit Lokalinde  yapılan toplantıda Öztaylan, işadamlarının önce sorularını aldı, daha sonra bu soruları yanıtladı:


Ben 10 yıldan bu tarafa başladığım işleri vaat etmedim, taahhüt ettim ve yaptım. Hayvan ölür kalır semeri ,insan ölür  kalır eseri. Türkiye Cumhuriyeti`nde 800 kaymakam var. Balıkesir'in en küçük ilçesi  Balya  1920 nüfusu var. Kaymakam'ın lojmanı var.Bir Bandırma'da yok. Bandırma Kaymakamı kirada oturuyor.Eğer ki o lojmanı yıkmasaydık o sahil açılmazdı. Açtık sahil bandını yaptık. Bundan 22 yıl önce Milletvekili olarak Hüseyin Balyalı ile birlikte bin dönüm  Merinos`tan o yeri ayırttırarak, Rektörlüğe tahsisini yaptırmasaydık acaba bugün bunları konuşur muyduk.? Oraya 14 milyon, 24 milyon da Devlet Hastanesi için para aktartarak,iki eseri de bitirdik. Açmakta bana nasip oldu. Bundan sonra Bandırma'da benim derdim. Eğer ki bir yere 3 Fakülte kurulursa,  yasa Üniversite olur diyor.  Denizcilik Fakültesi Bandırma da kuruldu. Kurulmasına vesile olan Bansiad, Ticaret Odası  Borsa'ya da teşekkür ediyorum. Ancak bina olmadığı için öğrenime başlayamadı. Karım 11 yıl dağda görev yaptı. Utanmaz insanlar dedikodu yaptı. Oğlum bugün Asker, Iğdır ilinin sınır Tabur Komutanlığında şerefli Türk Ordusuna milletine sınır bekçiliği yapıyor. Karısını torpil yapıp Bandırma'ya noter olarak getirdi diyenlere duyurulur...

Milletvekillerinin verdiği kanun tekliflerine değinen Öztaylan ama bu verilen yüzlerce kanun teklifinin bir tanesi kanunlaşmazsa  sorulan soruların bir tanesi cevaplanmazsa,  araştırma önergelerinin bir tanesi olmazsa hazırlanan Kanun tekliflerinin bir tanesi gerçekleşmezse, ne olur.

Büyükşehir için Balıkesir ilinde bütün ilçelerinde tahliller, araştırmalar yapıldı. Bandırma hariç, birde Marmara Adası ikisi hariç  Balıkesir ilinin totalinde  Büyükşehir'in Balıkesir iline  ne getirdiği algılanma oranı  yüzde 76.8 evet Çıktı. Büyükşehir olduktan sonra Bandırma ve köylerinin kazanımlarının çoğalacağına da değinen Öztaylan, şunları söyledi:'' Gelirler artacak paralar çoğalacak, Bandırma'nın 32 köyünün bütün yolları kısa sürelerde sıcak asfalta kavuşacak, tüm köy içleri parke ile donanacak. Bandırma belediyesine gelecek olan paylarla , Bandırma Belediyesinin bütçesi  26 Mart 2013 tarihinden sonra tam yüzde 69.97 artacak. Yasa diyor ki belediyeler bütçelerinin yüzde onunu köylere ayırmakla mükelleftir.

Bir işadamının Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nün kaldırılacağı, yolunda ki sorusunu da yanıtlayan Öztaylan, ‘' Bandırma 6. Ana Jet Üssü, Yunanistan ve Balkan Ülkelerinden gelecek olan tehlikelere karşı Türkiye'nin batısındaki önemli bir üs. Bu şaiaları çıkaranların düşüncesi. ‘'Bunlar yobaz, yarın Hava Üssümüzü de kaldırırlar'' diyenlerin düşüncesi. Böyle bir şey yok'' dedi.

Bandırma'nın çok acil 48 derslikli bir okula ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öztaylan, bir çok iyiliksever insan bu kente okullar kazandırdı. Sizlerde ön ayak olun Bandırma'ya bu 48 derslikli okulu yaptırın. O zaman Bandırma da eğitim sorunu çözülür'' dedi.

Kent içerisindeki bazı okulların eğitim vadisine taşınacağını da belirten Öztaylan, Vecihibey ilk öğretim okulunun TOKİ'ye verilerek bunun karşılığında 10 okul yaptırılacağını söyledi.









demokrat
26.12.2012 08:42:58
Yani...Konuşma sanatında diyalogla monolog sürekli karıştırılır.Bandırma, devlet yatırımları bakımından Balıkesir denilen ilden gerekli oranda yatırım alıyor mu,almıyor mu?Bunun tahlili yapılmadan hamasi nutuklarla herşey sütliman ve toz pembe gösterilebilir.Burada söz konusu olan sadece sayın milletvekili değil.Hep sözde Bandırma`ya yapılanlar gündeme getiriliyor.Peki yapılamayanlar...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli