Öztaylan’dan yeni olay

Öztaylan’dan yeni olay

Öztaylan, Veki adayı olan oğlunu tanımayan belediye çalışanını darp etti

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) eski Balıkesir Milletvekili, Bandırma Belediyesi eski başkanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın baş danışmanı M. Cemal Öztaylan, Balıkesir Altıeylül Belediyesi’nin iftar programında olay çıkardı. AKP Balıkesir Milletvekili dördüncü sıra adayı Ali Öztaylan’ın babası Öztaylan, belediye personelini darp etti. Olay, yerel ve yaygın medyaya yansıdı.

Medyada yer alan haberlere göre, Balıkesir’de, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da hazır bulunduğu, Altıeylül Belediyesi’nin mahalle muhtarları için düzenlediği iftar programına AKP adayı Ali Taylan Öztaylan da katıldı.

Davete kalabalık bir ekiple giden Ali Öztaylan’a, Altıeylül Belediyesi personelinden bir çalışanın, “Efendim, isminizi öğrenebilir miyim?” diye sormasıyla kargaşa çıktı.Bunun üzerine Ali Öztaylan, iftara katılmayarak ayrıldı.  İddiaya göre, bu sırada arka sıralardan gelerek personele tokat atıp darp eden vekil adayının babası M. CemalÖztaylan, muhtarların tepkisiyle karşılaştı. Darp olayına tanık olan mahalle muhtarlarından bazıları, tepkilerini iftarı terk ederek gösterdiler. 

Yaşanan olaya tepki gösteren muhtarlardan biri, “Bunların gücü ancak emirlerinde çalışan gariban emekçilere yetiyor. Bugün, çok talihsiz ve üzücü bir olaya tanık olduk. Cemal Öztaylan’ı kınıyoruz” dedi.

OLAY BALIKESİR MEDYASINDA

M. Cemal Öztaylan’ın neden olduğu olay hem Balıkesir medyası hem de yaygın medyada geniş yer buldu. Olayı “Milligazete.com.tr”, “haber.sol.org.tr/ha” da olayı haberleştirdikten sonra Öztaylan’ın daha önce neden olduğu bazı olaylara dikkati çekerek, şunları yansıttı:

“İlginç açıklamalarıyla ve benzetmeleriyle bilinen Öztaylan, 2009 yılında, partisinin belediye meclis üyesi adayı Celil Karabıyık’ı, ‘Bu adam, sizin ve benim gibi hayvanların rahat yaşaması için babasını toprağa veren kişidir’ sözleriyle tanıtıp, şaşkınlık yaratmıştı. Öztaylan, 22 Temmuz seçimleri öncesi, 15 Haziran 2007’de, Sındırgı ilçesi Meydan Park Kafeteryası’nda, milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, sözü yine ‘şehit arkadaşı’na getirip, ‘Onların bizim okuyacağımız Fatiha’ya, Elham’a, duaya ihtiyaçları yok. Onların şefaatine bizim gibi hıyarların ihtiyacı var. Ama bazı hıyarlar da cenaze namazı kılmadan, dışarıda alkış tutuyorlar” demişti.

Tarihler 2011 yılını gösterdiğinde Öztaylan, tartışma yaşadığı dönemin Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’in üzerine protokolün gözü önünde yürümüş ve Kaymakamlık bahçesinde, ‘Babamın adını ağzına alma lan’ diye tepki göstermişti.”

Cemal Öztaylan’ın belediye personelini darp olayının AKP Genel Merkezi’ne iletildiği öne sürüldü.



demokrat
22.04.2023 21:24:45
Şaşırdınız mı?

Harun Uğurlu
24.04.2023 18:04:20
Konu Cemal öztaylan ise normal, yine şaşırtmadı bizi

Anahtar Kelimeler: Öztaylan’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı