Özürlü yükleme yargıya taşındı

Özürlü yükleme yargıya taşındı

Erdek'ten Mersin'e nakledilmek üzere TIR'a yüklenen "HOBBY-1" yükleme hatasından küpeşte kırdı

Özürlü üretim, özürlü ürün vs imalat ve satıştan kaynaklanan hatalardan dolayı "Özürlü ürün'ün iadesini duymuştuk. İlkkez hatalı-özürlü yüklemeden kaynaklanan bir anlaşmazlık yargıya taşındı.

İlginç olay akşam Erdek Balıkçı barınağında yaşandı

Sinema ve dizi sanatçısı Erol Tezeren yazları yaşadığı Erdek'te 2014 yılında satın aldığı 10x3 mt lik Hobby-1 isimli teknesini satışa çıkarttı.

Tekneye talip olan Mersinli iş insanı Özgür Dağ, Hobby-1 in satışı ve nakliyesi için Volkan Deveci'ye vekalet verip Erdek'e gönderdi. Noter'de yapılan satış sonrası Erdek Balıkçı barınağında bulunan Hobby-1 i TIR'a yükleyerek Mersin'e götürmek siteyen Volkan Deveci, yükleme işlemini yapmak üzere GÜLMÜŞ NAKLİYAT'tan ücreti mukabil vinç talebinde bulundu.

TIR'ın gelmesi ile başlayan yükleme işi, TIR'ın kasasının dar gelmesi üzerine vazgeçildi, 2. TIR geldi onunda kasası yetersiz kaldı. Bu süre içinde indir, bindir ve sürekli askıda kalan HOBBY-1 in ahşap olan omurgası, bu hırpalanmada daha fazla dayanamadı.

Yan bağlantı olarak tanımlanan "Küpeşte patlaması" ile hasar gören HOBBY-1'in satın alma ve nakliyesinden sorumlu Volkan Deveci emniyetten ekip talebinde bulunarak hatalı kaldırma-yükleme yaptığı gerekçesi ile Gülmüş Nakliyat'ın vinç operatöründen davacı oldu.

- Tansiyonu yükselen tartışmanın arasına giren Polis bir birlerinden davacı olan Volkan deveci ile Gülmüş Nakliyat'ın vinç operatörü Emniyet müdürlüğüne davet edilerek hukuki sürecin başlatılması için gerekli ifadeler alındı.

GÜLMÜŞ NAKLİYAT DAHA ÖNCEDENDE SABIKALI

Erdek Balıkçı barınağında karaya alınma, bakım onarım sonrası denize indirilme veya, başka noktalara nakil anlamında gerçekleştirilecek tekne kaldırmaları için hizmet veren Gülmüş Nakliyat geçtiğimiz yıllarda, yine bir teknenin tahliyesi sırasında yanlış yükleme sonucu Vinç devrilmiş, askıda bulunan tekne iskelede demirli bulunan başka bir teknenin üzerine düşmek sureti ile büyük hasar meydana gelmişti.



ALPER ATEŞ
21.09.2022 17:32:56
Habercilik kalitenizi ve doğru habercilik politikanızı gözden geçirmenizi dilerim.

Özgür dağ
21.09.2022 18:55:05
Ben tekne sahibiyim bu hareket erdege yakışmadı yasal süreç başlattık yarin yat mersine inecek avukatlarımız gerekeni yapacaklar öyle mali ortada bırakıp kaçamak neymiş bakalim biz paralarını bile ödedik

Anahtar Kelimeler: Özürlü yükleme yargıya taşındı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı