Palata SOS veriyor

Palata SOS veriyor

Erdek`te iki mahalle sakinleri Palata Çeşmesi çevresine güvence bekliyor.

Erdek`te tarihi niteliği ile güvence altına alınmayı bekleyen Palata Çeşmesi çevresel olumsuzluklar nedeni ile çevre mahalle halkı tarafından güvence altına alınması istendi.

Erdek`te, Atatürk mahallesi ile Halitpaşa mahallesi çevresi halkının katılımı ile Palata çeşmesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında çeşmesinin geçmişte iskan alanları dışında bulunmasından kaynaklanan olumsuzluklar, bugün çevrenin iskanla dolmasına rağmen halen devam etmesi mahalle halkının yoğun şikayetine neden oldu.

Palata çevresi sakinlerinin bir araya geldikleri çeşme başında, Atatürk mahallesi adına Alaattin Erol, Halitpaşa mahallesi adına Zafer Filiz birer konuşma yaparak ilgililerin beklentilerine çözüm üretmesini istediler.

Konuşmacılar, Erdek`in turizm kenti olduğunu nedeni ile son yıllarda oluşan yapılanma ile Palata çeşmesinin iskan alanları içinde kaldığını, Burada yaşanan olumsuzlukların, çevrede yaşayan insanları önemli derecede tehdit ettiği belirttiler.

Tarihi palata çeşmesi ve çevresinde içki içip nara atanlardan, insan ve hayvan pisliklerine, Araba yıkamacılardan, hayvan leşlerine, deterjan atıklarının denize kadar ulaştığı vurgulanarak konunun hem çevre, hemde asayiş yönünden ele alınması talebinde bulundular.

Atatürk ve Halitpaşa sakinleri ellerindeki pankartlarla seslerini yetkililere duyurmaya çalışırken, bir taraftan da Palata çevresinde mıntıka temizliği yaptılar.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı