Palaz, Parti politikasını çizdi

Palaz, Parti politikasını çizdi

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP, Emek ve Emekçiye dayalı politikalarla ivme kazandırırken, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz yargı kararını hiçe sayan uygulaması ile emek dünyasının hedefi oldu.

Önceki hafta Gönen'de CHP Genel Başkan yardımcıları nezdince bir araya gelen başkanlar meclisi gizli oturumlarında partiyi iktidara taşıyacak öngörülerin tabandan başlaması noktasında alınan kararlar, bir hafta sonrasın Gönen belediye Başkanı İbrahim Palaz'ın bir personele yönelik infazı tüm çabaları boşa çıkarttı.

Emek Dünyasının önemli sendikalarından Bem Bir Sen, yargı kararını hiçe sayarak dayatma uygulaması ile konuyu Belediye meclise taşıyıp, İYİ Parti meclis üyelerininde desteği ve oy çokluğu ile kadro tasviyesine gitmesi, olay ve gelişmeleri emek dünyasında 81. vilayetin gündemine taşıdı.

Birçok sendikal yayın organı yaşanan gelişmeleri, Mahkeme kararını hiçe sayarak Meclis kararı ile bir belediye personelinin işten atılmasına yol açan kadro iptali kararını tepkiyle karşıladı.

Bem Bir Sen, Gönen Belediye Meclisinden oy çokluğu ile geçen kadro iptali kararının, iş hukukuna aykırı bir karar olduğunu, dolayısı ile konuyu Meclise getiren ve "EVET" oyu veren Meclis üyelerinin hukuk nezdinde sorumlu olduklarını, Sendika olarak süre gelecek Hukuk mücadelesinde sorumluların kanun karşısında hesap verecekleri açıkladı.

Bem Bir Sen'in açıklamaları iş ve emek dünyasının en kapsamlı yayın organı Memurlar net'te de yayımlandı.

İşte Memurlar net'in emek dünyasının gündemine taşıdığı Gönen belediye meclisi kararı; 

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminin ardından CHP'den Balıkesir-Gönen Belediyesi Başkanlığı'na seçilen İbrahim Palaz, birçok CHP'li belediyede olduğu gibi sözleşmeli personelin işten çıkarılması ile gündeme geldi. Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından sendika üyesi memurları istifaya zorladığı iddia edilen ve sözleşmeli memurların iş akitlerini fesheden CHP'li belediye başkanının mahkeme tarafından işe geri dönüş kararı alan sözleşmeli personeli görevlerine başlatmamak için belediye meclisini 'kadro iptal' gündemi ile toplayacağı ifade edilirken, Belediye Başkanı Palaz'ın yeni sözleşmeli personel almak üzere belediye meclisinden tam yetki istediği ortaya çıktı.

1 Ocak 2020 tarihinde sözleşmesi biten memurları odasına çağırarak 'Memurluğu bırakın taşeron firmaya geçin, yoksa iş akitlerinizi sonlandırırım' diyen CHP'li Belediye Başkanı Palaz'ın ifadeleri neticesinde memurluktan istifa etmeyen ve iş akitleri sonlandırılan sözleşmeli personelin açtığı dava sonucunda göreve geri dönüş kararı almış olmasına rağmen 'belediyeye gelmesin' şeklinde tehdit edildiği iddia edilerek, mahkeme kararı ile göreve geri dönen personele ait kadronun iptalinin 4 Ocak tarihinde toplanacak belediye meclisinin gündemine alındığı belirlendi.

Güreş eğitmeni kadrosunda çalışan sözleşmeli personelin de iş akdini fesheden Belediye Başkanı Palaz'ın göreve geri dönüş davası açan personeli işe başlatmamak için mahkemeye sahte beyanda bulunduğu da tespit edildi. Mahkemeye sunulan beyanda belediye bünyesinde faaliyet gösteren güreş kulübünün kapatıldığı gerekçesi ile sözleşmeli güreş eğitmeninin işine son verildiğini ifade edilirken Gönen Belediyesi'nin güreş kulübünü kapatmadığı, aksine güreş kulübünün söz konusu tarihten sonra yarışmalara katıldığı Gençlik, Spor Bakanlığı kayıtları ile tescillendi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Levent Uslu, "31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından bazı belediyelerde emekçilerin ekmeği ile açıkça oynanıyor. Gönen Belediyesi de bu belediyelerden biri. Hukuksuz bir şekilde işlerinden edilen sözleşmeli personel, sendikamız tarafından açılan davalar neticesinde işe geri dönüş kararı almalarına rağmen belediyeye gelmemelerinin istendiğine dair duyumlar alınıyor. Emekçi hem işten atılıyor. Mahkeme kararı uygulanmıyor. Ayrıca mevcut belgelere göre faaliyetlerine fiilen devam eden birimlerin kapatıldığına yönelik beyanlar belediye tarafından mahkemeye sunuluyor. Hem de işten çıkarılan sözleşmeli personelin kadrosu iptal edilmeye çalışıyor. Seçimlerden sonra göreve gelmesinin ardından tüm üyelerimiz istifaya zorlanıyor. Emekçiye karşı faşizan bir tutum içinde olan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Sözleşmeli personel hukuksuz bir şekilde işinden ediliyor, mahkeme kararlarına rağmen her türlü oyun oynanıyor ancak belediye başkanı yeni sözleşmeli personelleri işe almak üzere belediye meclisinden tam yetki istiyor. Amaç kadro iptal ederek bu arkadaşlarımızı ekmeğinden etmek, kendi yakınlarını işe almak! Biz sözleşmeli arkadaşlarımızın işlerine dönmeleri için mücadelemize her alanda devam edeceğiz... 4 Ocak da belediye meclisine gelecek kadro iptalleri konusunda vicdanlı belediye meclis üyeleri red vererek bu zulmü durduracakları inancındayım." ifadelerini kullandı.

Gönen Belediye Meclisinin bir kişiyi işten çıkarmak amacı ile kadro iptaline giden kararı sosyal paylaşım sayfalarında büyük karşılık buldu. 

İşte sosyal medyada ilk tepkiler; 

*** Sözleşmeli Personelin işe iadesi Mahkeme kararını uygulamamak ve işe dönüşünü engellemek için kadro iptali yapmak isteyen Gönen Belediyesi ve bu zalim uygulamaları yapanlar için suç duyurusu;

İçişleri Bakanlığı’na soruşturma yapılması için başvuracağız!

*** Başkan mahkemelerde aylardır mücadele ediyoruz dönüyoruz kadrolarımızı meclis kararı ile kapatıp işe başlamadan fesih kararı ile tamamen dönüş yolunu kapatıyorlar.

*** #5393e Kadro sorunu kökten çözün hak hukuk insana saygı Liyakat eşitlik bunların sadece dillerinde seçim çalışmalarında kimsenin ekmeği ile oynamayacağız diyen ve namus sözü veren siyasetçilerin gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır.

*** Ekmeğinden ettiğin sözleşmeliler evlerine nasıl gidecek, ailelerinin yüzüne nasıl bakacak, geçimini nasıl sağlayacak!..



Anahtar Kelimeler: Palaz Parti politikasını çizdi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı